Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pozitia CNIPMMR referitoare la alegerea presedintelui Consiliului Economic si Social

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: propunerea cnipmmr, presedintele consiliului economic, legea nr248/2013

Potrivit art. 23, alin. (1) din Legea nr. 248/2013 privind organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, "Presedintele Consiliului Economic si Social este ales la propunerea partilor prin votul plenului, dintre membrii acestuia, cu o majoritate de trei patrimi din numarul total al membrilor Consiliului Economic si Social."

Conform cutumei stabilite de partenerii sociali, presedintia CES se asigura prin rotatie, in prezent fiind rândul partii sindicale.

In acest moment ne aflam la a patra runda de vot, niciunul dintre cei doi candidati din partea sindicala nereusind sa primesca ¾ din numarul de voturi necesare pentru a fi ales presedinte, respectiv 34 de voturi din 45.

PROPUNEREA CNIPMMR PENTRU DEBLOCAREA SITUAtIEI REFERITOARE LA ALEGEREA PRESEDINTELUI

CONSILIULUI ECONOMIC sI SOCIAL

Raportat la situatia de fapt:

- niciunul dintre candidati nu va reusi sa obtina numarul de voturi solicitat conform Legii nr. 248/2013;

- blocarea activitatii Consiliului Economic si Social, prin imposibilitate practica de alegere a presedintelui,

CNIPMMR propune modificarea prin intermediul unei Ordonante de urgenta a legii CES, respectiv pentru modificarea art. 23, alin. (1), in sensul  modificarii majoritatii cerute pentru alegerea presedintelui, de la ¾ la jumatate plus 1 din numarul membrilor.


in cadrul modificarilor propuse pentru o mai buna functionarea a CES-ului, CNIPMMR a facut propuneri pentru imbunatatirea cadrului legislativ, dupa modelul Comitetului Economic si Social European, organ consultativ al Uniunii Europene, in cadrul caruia exista 3 grupuri, respectiv angajatori, lucratori si societate civila (activitati diverse), cu un numar de 350 de membri din 28 de tari si care functioneaza neintrerupt de la infiintare, din 1957.

CNIPMMR a facut propuneri care vizau:

-    functia de presedinte sa fie asigurata prin rotatie, pentru o perioada de 2 ani, de o persoana desemnata de fiecare parte reprezentata, in ordinea stabilita de lege, propunerea având in vedere practica de la nivelul Comitetului Economic si Social European.

- reglementarea sanctiunilor in cazul in care initiatorii nu transmit proiectele catre CES (numarul foarte mare de proiecte care nu au trecut prin CES in ultimii 5 ani, impune reglementarea de sanctiuni in cazul in care initiatorii nu consulta CES);

- reglementarea obligatiei initiatorilor de a raspunde in scris Consiliului Economic si Social, cu privire la modul in care au valorificat avizele/pozitiile partilor/amendamentele formulate sau, dupa caz, cu prezentarea motivelor pentru care nu le-au valorificat (propunerea CNIPMMR a avut in vedere necesitatea trecerii de la un dialog cantitativ, la un dialog social si civic calitativ);

- reglementarea prin Ordin al ministrului muncii si justitiei sociale a procedurii complexe de evaluare si desemnare a reprezentantilor societatii civile;

- desemnarea membrilor comisiilor de organizatii potrivit normelor interne ale acestora, fara limitari la membrii plenului Consiliului Economic si Social.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pozitia CNIPMMR referitoare la alegerea presedintelui Consiliului Economic si Social":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016