Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prejudicii de 459,71 milioane lei stabilite de Directia Antifrauda Fiscala in primele doua luni din 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: controale anaf, prejudiciu, sesizari penale, directia antifrauda, frauda fiscala

In primele doua luni din 2015, Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF a inaintat organelor de urmarire penala 86 de sesizari penale, valoarea totala a prejudiciului insumand 459,71 milioane lei (cca 104 milioane euro).


In conditiile in care linia prioritara de actiune a DGAF este reprezentata de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica, subliniem faptul ca valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezinta 87% din valoarea totala aferenta sesizarilor penale.

De asemenea, in aceeasi perioada, Directia Antifrauda:

- a instituit 250 masuri asiguratorii in valoare totala de 396, 40 milioane lei (cca 90,1 milioane euro)

- a confiscat numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri totalizand 21,73 milioane lei (cca 4,9 milioane euro)

- a aplicat amenzi in valoare totala de 6,89 milioane lei (cca 1,6 milioane euro)

Totodata, incepand cu 15 martie a.c., a fost declansata o ampla actiune la nivel national, in scopul imbunatatrii conformarii fiscale voluntare si a disciplinei financiare, prin inregistrarea tuturor veniturilor si emiterea bonurilor fiscale. In acest sens, echipele DGAF desfasoara actiuni de control in zonele cu risc fiscal ridicat.


Reamintim ca, pe parcursul primului an de functionare (2014), principalele rezultate inregistrate de Directia Antifrauda au fost urmatoarele:

1. Au fost inaintate 714 sesizari penale cu o valoare aferenta a prejudiciilor de 3,47 miliarde lei (cca 787,6 milioane euro)

2. Valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion euro a prezentat 90% in total din valoare prejudiciu aferent actelor de sesizare inaintate organelor de urmarire penala

3. Au fost instituite 1.302 masuri asiguratorii pentru active patrimoniale, in valoare totala de 2,48 miliarde lei (cca 560 milioane euro)

4. Au fost aplicate 19.429 amenzi contraventionale in valoare totala de 93.319.350 (cca 21,2 milioane euro), aferente unui numar de 13.730 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor. (In principal, cu ocazia verificarilor privind autorizarea activitatilor desfasurate, provenienta legala a marfurilor, dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare).

5. Au fost efectuate confiscari de numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 279.835.918 lei (cca 63,6 milioane euro).

6. Ca urmare a controalelor antifrauda efectuate in domeniul produselor accizate s-au transmis autoritatii competente 16 solicitari de revocare sau suspendare a autorizatiilor, fiind vizate 9 antrepozite fiscale si 7 comercianti en-detail de produse energetice.

7. Pe linia prevenirii si combaterii fraudelor vamale si fiscale, au fost stabilite 305 profile de risc care au fost comunicate Directiei Generale a Vamilor in vederea instituirii acestora si au fost instituite 345 consemne, pentru societati al caror comportament fiscal s-a incadrat in profilul de risc determinat (ca urmare a monitorizarii permanente a transporturilot rutiere de bunuri care provin din achizitii intracomunitare).

Sursa: ANAF

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prejudicii de 459,71 milioane lei stabilite de Directia Antifrauda Fiscala in primele doua luni din 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016