Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele CNIPMMR: Nu cerem iubire pentru intreprinzatorii din Romania, dar cerem respect

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, imm, intreprinzatori, ue, locuri de munca, intreprinderi mari

Presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, a facut recent mai multe declaratii cu privire la situatia actuala in care se regasesc intreprinzatorii autohtoni.



"Singurii care creeaza locuri de munca intr-o tara, cu exceptia investitorilor straini, sunt intreprinzatorii. Capacitatea economica, gradul de dezvoltare stiintifica si economica depind decisiv de numarul si potentialul intreprinzatorilor. Cea mai importanta problema din punct de vedere social o reprezinta locurile de munca. Cine creeaza locuri de munca?

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu creeaza locuri de munca profesorii, nici cei care lucreaza in administratie, nici medicii, nici militarii si nici politistii. Locurile de munca le creeaza intreprinzatorii. O tara care are intreprinzatori multi si buni este o tara foarte puternic dezvoltata", a spus Ovidiu Nicolescu.

Cand se fac analize si se afirma ca Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana din punct de vedere economic, se prezinta indicatori macroeconomici: PIB-ul, PIB-ul pe cap de locuitor. Va rog sa retineti ca indicatorul de la care porneste totul este numarul IMM-urilor la mia de locuitori, a declarat presedintele CNIPMMR.

"Romania are 22-23 de intreprinzatori la mia de locuitori. Cat are Europa? 64-65. Alte tari, cum e Polonia, au peste 90. Pana n-o sa ajungem sa avem macar 64-65 de IMM-uri la mia de locuitori, adica media europeana, nu o sa putem sa fim competitivi. De aceea este esential sa-i tratam pe acesti intreprinzatori in mod cu totul si cu totul special.

In teorie, nimeni nu ne contrazice - daca ne uitam la programele tuturor partidelor politice, peste tot se vorbeste de IMM-uri. Daca ne uitam insa cum sunt tratati intreprinzatorii, atunci apar problemele. Cercetarile facute inclusiv in tarile dezvoltate arata ca intreprinzatorii nu sunt iubiti, dar sunt respectati.

Noi nu cerem iubire pentru intreprinzatorii din Romania, dar cerem respect, pentru ca ei creeaza produse si servicii, ei creeaza locuri de munca, ei alimenteaza bugetul statului. Daca se face o analiza a fructificarii capitalului in Romania, gradul cel mai mare de fructificare este in IMM-uri. Productivitatea e mai mica, dar valoarea fondurilor fixe pe salariat, intr-un IMM, este de 4-5 ori decat la intreprinderile mari si la multinationale", a spus Ovidiu Nicolescu.

In incheierea discursului sau, presedintele CNIPMMR a spus ca acum cativa ani s-a intalnit cu un profesor american, venit cu o bursa Fulbright prin Academia de Studii Economice, profesor care, dupa ce a stat un an in Romania, a spus: "Daca intreprinzatorii din America ar trai in Romania, trei sferturi dintre ei ar da faliment".

Sursa: IMM Romania


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele CNIPMMR: Nu cerem iubire pentru intreprinzatorii din Romania, dar cerem respect":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016