Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele solicita din nou sa se renunte la acciza pe carburanti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: acciza combustibil, accizei, consumul, basesc, risc fraudare, bugetul de stat

La inceputul acestei saptamani, presedinte Traian Basescu a transmis premierului Victor Ponta o noua scrisoare prin care solicita renuntarea la acciza pe carburanti.



In scrisoarea transmisa, se precizeaza ca o mai buna colectare este solutia de aducere a unoi noi venituri la bugetul de stat, si nu introducerea unor noi taxe si impozite, din categoria carora face parte si aceasta acciza, informeaza Agerpres.


"Constat ca va mentineti punctul de vedere si doriti cu orice pret sa introduceti o noua povara fiscala asupra populatiei Romaniei. Fac un nou apel in vederea renuntarii la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii accizei la carburant, avand in vedere efectele negative majore pe care o astfel de masura le poate avea asupra mediului economic, dar si asupra romanilor. Dintre efectele imediate care vor afecta ambele categorii se pot enumera: scaderea consumului si cresterea preturilor", a precizat presedintele.


Totodata, Traian Basescu mentioneaza ca insista ca aceasta acciza sa nu fie introdusa in contextul analizei bugetului pe 2014 care denota ca masura nu e necesara: Romania s-a aliniat la standardele UE privind impozitarea combustibililor folositi in transport conform Directivei 2003/96.

"Aceasta noua crestere de acciza la combustibil este doar o metoda a Guvernului Ponta de a strange bani de la populatie si firme in vederea satisfacerii nevoilor electorale ale baronilor locali", sustine presedintele, citat de Agerpres.

Totodata, informeaza agentia de stiri, presedintele Basescu arata ca in cazul transportatorilor Guvernul a anuntat o compensare partiala a cresterii acestei accize cu mai mult de jumatate, banii utilizati in acest sens provenind de la bugetul de stat.

"Exista in continuare riscul, anuntat chiar de catre transportatori, ca un procent foarte ridicat din alimentarile actuale de pe teritoriul Romaniei sa se orienteze in afara tarii, creand astfel efecte negative asupra bugetului de stat prin scaderea consumului. Trebuie mentionat ca o astfel de schema de compensare implica un cost foarte mare de administrare, atat uman, cat si financiar, iar potentialul risc de fraudare este unul real. Prin urmare, aceasta schema de compensare a cresterii accizei este ineficienta si creeaza probleme de conformare din partea transportatorilor", apreciaza el.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele solicita din nou sa se renunte la acciza pe carburanti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016