Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programul FIDELIS: Suma de cca. 65 milioane de lei, alocata integral

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: programul fidelis, titluri de stat, populatie, investitori, bcr, brd

Ministerul Finantelor Publice anunta alocarea integrala in valoare de 64,999 milioane de lei a titlurilor de stat pentru populatie subscrise in perioada 8 - 19 iunie a.c., in cadrul Programului pilot FIDELIS, cu o maturitate de 2 ani.


    Dobanda finala a fost stabilita la 2,15%, nivelul superior al intervalului de dobanda anuntat initial, cuprins intre 1,75% - 2,15%.

    Investitorii au subscris un numar total de 64.999 titluri, din care 64.686 titluri de stat prin cele trei banci din sindicatul de intermediere, BCR, BRD-Societe Generale si Raiffeisen Bank, prin intermediul unei retele de 486 unitati distribuite pe intreg teritoriul tarii si 313 titluri de stat prin 6 participantii eligibili (societati de servicii de investitii financiare).

Un numar de 27.810 titluri au fost subscrise in transa primara (pana la maximum 50 titluri) si 37.189 titluri in transa secundara (peste 50 titluri).

    Emisiunea a fost subscrisa de un numar total de 1.236 investitori. Din totalul subscrierilor, cea mai mare cerere s-a inregistrat in Bucuresti (46,13%), urmat de judetele Sibiu (3,37%), Mehedinti (2,97%), Alba (2,87), Dolj (2,80%) si Olt (2,76%).

    Relansarea dupa zece ani a titlurilor de stat dedicate in exclusivitate populatiei prin Programul FIDELIS are in vedere crearea unui instrument alternativ de economisire, diversificarea bazei de investitori in titlurile de stat, precum si imbunatatirea culturii financiare a populatiei.

    Titlurile de stat pentru populatie vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti incepand cu data 26 iunie 2015.

    Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa faca o evaluare a acestei emisiuni de titluri de stat pilot dedicata populatiei, in baza careia va stabili strategia de piata privind emiterea acestui instrument de datorie guvernamentala.

Ministerul Finantelor Publice


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programul FIDELIS: Suma de cca. 65 milioane de lei, alocata integral":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016