Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect ANAF privind controlul intern sau managerial si controlul financiar preventiv

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 04 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: proiect anaf, control financiar preventiv, comisia europeana, cheltuieli publice

ANAF a publicat recent un proiect Ordonanta de urgenta pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/ managerial si controlul financiar preventiv.

Se mentioneaza in Nota de fundamentare ca, avand in vedere Regulamentul UE nr.1303/2013 de stabilire a unor dispozitii comune privind Fondurile Europene Structurale si de Investitii, conform caruia fiecare Stat Membru trebuie sa garanteze existenta conditiilor prealabile necesare pentru utilizarea eficace si eficienta a Fondurilor Europene Structurale si de Investitii, si tinand cont ca, in conformitate cu: planul de actiune pentru indeplinirea conditionalitatii exante privind achizitiile publice din Acordul de parteneriat incheiat intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana la 6 august 2014; Strategia nationala in domeniul achizitiilor publice aprobata prin H.G. nr. 901/2015; Memorandumul nr. 5/952/15.02.2016 privind "Stadiul indeplinirii conditionalitatilor ex-ante prevazute in Acordul de Parteneriat si masurile necesare pentru indeplinirea acestora pana in decembrie 2016" aprobat in sedinta de Guvern din data de 24 februarie 2016, Ministerul Finantelor Publice este responsabil de completarea cadrului legal pentru consolidarea controlului financiar preventiv, care sa contribuie, in mod semnificativ, la:

a) consolidarea integritatii persoanelor desemnate pentru exercitarea activitatii de control financiar preventiv propriu la entitatile publice, prin instituirea unor incompatibilitati specifice;
b) intarirea independentei persoanelor desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu, astfel incat acestea, pentru actele intreprinse cu respectarea prevederilor legale, sa nu poata fi suspendate, destituite sau schimbate;

c) responsabilizarea conducatorilor entitatilor publice cu privire la respectarea prevederilor legale privind numirea persoanelor desemnate sa exercite activitatea de control financiar preventiv propriu, in scopul eliminarii neregulilor si disfunctionalitatilor in ceea ce priveste angajarea cheltuielilor publice si plata acestora.


Proiectul poate fi consultat AICI.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect ANAF privind controlul intern sau managerial si controlul financiar preventiv":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016