Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect Hotarare pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 1/2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: proiect hotarare, modificare norme, codul fiscal, hg 1/2016

Redam mai jos noul Proiect Hotarare pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 1/2016.


In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 22 din 13 ianuarie 2016, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La titlul VIII "Accize si alte taxe speciale", pct. 154, alineatele (2) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"(2) In aplicarea prevederilor art. 426 alin. (5) din Codul fiscal, operatorii economici care comercializeaza substante utilizate pentru marcarea si colorarea pacurii si a produselor asimilate acesteia din punct de vedere al  nivelului accizelor si se inregistreaza la autoritatea vamala teritoriala.

Inregistrarea se face pe baza cererii, autoritatea vamala teritoriala inregistreaza cererea in registrul special creat in acest scop, daca au fost prezentate documentele prevazute la alin. (4).

(...)

(4) Operatorii economici care comercializeaza substante utilizate pentru marcarea si colorarea pacurii si a produselor asimilate acesteia din punct de vedere al nivelului accizelor pot livra substantele utilizate pentru marcare si colorare dupa inregistrarea la autoritatea vamala conform alin. (2). Autoritatea vamala teritoriala inregistreaza operatorii economici comercianti daca prezinta un certificat de analiza, emis de producator sau emis de un laborator acreditat in Romania sau in alt stat membru al Uniunii Europene, conform standardului ISO 17025, prin acre se atesta ca substantele comercializate corespund conditiilor prevazute la art. 426 alin. (1) din Codul fiscal, in ceea ce priveste marcatorul si conditiilor prevazute la alin. (1), in ceea ce priveste colorantul".

2. Anexa nr. 33.

Proiectul integral aici.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect Hotarare pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 1/2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016