Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiectul retras al Codului fiscal. Ce promitea?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: proiectul codului fiscal, rescrierea, proiectul noului cod, impozite pe venit, accize, taxe speciale

Vorbim deja la trecut de un proiect pentru care, la 8 iulie a.c., Ministerul Finantelor demara o noua serie de intalniri de lucru cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei pe baza proiectului noului Cod fiscal.


Acelasi proiect e retras pe 12 iulie, la cererea premierului Victor Ponta, pentru o serie de noi dezbateri.

Ministerul de Finante mentiona ca intalnirea din 8 iulie 2014 face parte dintr-o serie complexa a dezbaterilor care vor avea loc in urmatoarele luni, proiectul noului Cod fiscal fiind astfel supus unei ample consultari publice cu reprezentanti ai mediului academic, ai mediului de afaceri, ai structurilor asociative si ai partenerilor sociali. Scopul dezbaterilor organizate pe baza proiectului noului Cod fiscal este acela de a colabora cu toti factorii interesati in vederea identificarii formei optime a Codului fiscal rescris.

Pe data de 30 iunie 2014, Ministerul Finantelor Publice a postat pe site, spre consultare publica, proiectul Legii noului Cod fiscal si al noului Cod de procedura fiscala. Rescrierea celor doua proiecte face parte din procesul complex de modernizare a legislatiei fiscale, unul dintre obiectivele incluse in Strategia fiscal - bugetara pentru perioada 2013-2015 si in Programul Legislativ al Guvernului Romaniei pentru perioada 2013-2016.

Grupul de lucru reunit astazi a vizat reglementarile cuprinse in noul Cod fiscal care fac referire la piata de capital. La reuniunea de lucru au participat reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si membri marcanti ai Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, care au avut drept scop identificarea potentialelor probleme vizand interpretarea diverselor articole referitoare la piata de capital. Dezbaterile privind prevederile proiectului noului Cod fiscal vor continua, iar in urmatoarele zile se vor reuni la intalniri de lucru si alte grupuri, care vor avea pe ordinea de zi in dezbatere aspecte importante, printre care:

    Titlul I "Dispozitii generale"

    Impozite pe venit

    Taxa pe valoarea adaugata

    Impozite si taxe locale

    Contributii sociale obligatorii

    Accize si alte taxe speciale

    Impozite persoane juridice (Impozitul pe profit, Impozitul pe veniturile micro-intreprinderilor


    Impozitul specific unor activitati, Impozitul pe constructii)

    Impozit pe veniturile nerezidentilor



Rezultatele obtinute in cadrul dezbaterilor vor fi luate in calcul in vederea imbunatatirii continutului proiectului noului Cod fiscal, anunta la acea data Ministerul de Finante.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiectul retras al Codului fiscal. Ce promitea?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016