Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Protestul ia amploare: Zeci de mii de firme se opun sistemului Split TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 26 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: split tva, contul de tva, protest, faliment

Peste 40 de mii de firme mici si mijlocii protesteaza public fata de Guvern, care vrea sa le oblige ca, de la 1 ianuarie, sa tina 19 la suta din banii lor intr-un cont de TVA, iar patronii sustin ca aceasta masura va bloca economia si va duce inevitabil la concedieri si la falimentul multor comercianti.

Pana acum, toate organizatiile patronale din Romania au criticat si au respins obligativitatea contului de TVA si cer ca acesta sa fie optional, informeaza un reportaj transmis de StirileProTV.
 
Conform sursei, cel mai mare pericol il reprezinta blocajele financiare: o cincime din incasari intr-un cont, in banca, fapt care poate duce chiar la pierderea locului de munca.
 
Traian Ispasiu, antreprenor, a declarat pentru sursa amintita: "Nu ma pot folosi de acelasi cash flow, sa imi fac platile asa cum eram obisnuiti. Poate vom da afara angajati, pentru ca nu mai am aceeasi posibilitate de a intretine anumite cheltuieli. Impunerea acesta de fapt poate sa ajunga la inchiderea unor companii din Romania si ar fi bine sa-si asume cineva acest lucru."
 
 
De asemenea, aceeasi sursa aminteste ca un afis a fost deja transmis pentru a fi afisat de catre antreprenori in vitrine, magazine, fabrici, ca semn ca se opun sistemului de Split TVA si cer prin acest protest la adresa Guvernului oprirea obligativitatii contului de TVA. 
 
Florin Jianu, presedintele Consiliului Patronatelor din IMM-uri, a precizat ca "20% din disponibilul de cash al unei companii va fi blocat intr-un cont separat. Vor fi costuri birocratice suplimentare pentru toti intreprinzatorii. Propunerea noastara este ca TVA Split sa se aplice in mod voluntar, sau o alta varianta e sa se aplice in relatia cu statul."
 
"Patronatele sustin ca blocajele se vor tine lant. De exemplu, un magazin va avea de calculat zilnic TVA-ul pentru fiecare produs vandut, diferit la alimente si restul produselor. Dupa care trebuie sa adune TVA-ul din incasari, in numerar sau pe card si bonuri de masa. Apoi sa scada platile facute catre furnizori si sa le vireze si lor TVA-ul in conturi diferite, iar situatia se complica la platile partiale", informeaza aceeasi sursa. 
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Protestul ia amploare: Zeci de mii de firme se opun sistemului Split TVA":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016