Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Putem plati cu cardul la ANAF. Ce taxe si impozite se achita conform OMFP 943/2016?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 08 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: plata cardul anaf, omfp 943/2016, creantele fiscale, sistemul pos, plata electronica

Incepand din luna iulie 2016, contribuabilii - persoane fizice pot achita obligatiile bugetare prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului, aflate atat la nivelul municipiilor, cat si la nivelul oraselor, fiind prima regiune fiscala din tara care a implementat noul sistem de plata prin POS. Sistemul a intrat in functiune la 7 iulie.


Noul sistem va contribui atat la stimularea platilor cu mijloace electronice moderne, cat si la diminuarea platilor in numerar efectuate de contribuabili la ghisee, venind astfel in sprijinul contribuabililor.

Persoanele fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal, titularul intreprinderii individuale si al persoanei fizice autorizate, precum si membrii intreprinderilor familiale, pentru creantele fiscale evidentiate pe CNP, pot achita sumele reprezentand venituri ale bugetului general consolidat prin intermediul cardurilor bancare la terminalele de plata electronica (POS) instalate la sediile unitatilor Trezoreriei Statului.

Prin OMFP 943/2016 privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS, publicat in: Monitorul Oficial nr. 501 din 5 iulie 2016 sunt aprobate tipurile de creante care pot fi platite de catre persoanele fizice prin acest sistem de plata, evidentiate in mai multe categorii de impozite si taxe, respectiv:

# Impozit pe venit (impozit pe veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, premii, activitati agricole, jocuri de noroc, regularizari)

# Impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti - persoane fizice (impozit pe veniturile din dividende, dobanzi, redevente, comisioane, activitati sportive si de divertisment, premii, jocuri de noroc)

# Contributii de asigurari sociale

# Contributii de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale

# Contributii de asigurari sociale de sanatate

# Contributii de asigurari pentru somaj

# TVA incasata pentru operatiuni interne

# Accize

# Amenzi, penalitati si confiscari (venituri din amenzi si alte sanctiuni aplicate de Directia generala antifrauda fiscala, de catre alte institutii de specialitate, amenzi judiciare, penalitati datorate in cazul esalonarii la plata, penalitati de nedeclarare)

# Alte taxe si tarife (pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare, taxe consulare, taxe si alte venituri din protectia mediului).

Sursa: Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Putem plati cu cardul la ANAF. Ce taxe si impozite se achita conform OMFP 943/2016?":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016