Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ratingul de tara al Romaniei, imbunatatit de agentia JCRA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 21 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: rating de tara, agentia de rating, capital strain, pib

Agentia de rating japoneza JCRA a anuntat imbunatatirea rating-ului de tara acordat Romaniei de la BBB-/BBB la BBB/BBB+, pentru datoria pe termen lung in valuta, respectiv in moneda locala, cu perspectiva stabila.


Decizia agentiei de a imbunatatire a rating-ului reflecta progresele inregistrate la nivelul sistemului financiar, in special prin diminuarea ratei creditelor neperformante la nivelul sistemului bancar, mentinerea deficitului bugetar in anul 2016 sub limita de 3% in conditiile relaxarii fiscale, consolidarea pozitiei externe a Romaniei, perspectivele unei cresteri economice sustenabile , cat si nivelul scazut al datoriei publice.

"Decizia agentiei de rating confirma evolutiile, perspectivele economiei romanesti si, foarte important, faptul ca tintele de deficit bugetar pot fi atinse incontextul masurilor de relaxare fiscala, avand in vedere estimarile de crestere economica semnificativa si a colectarii veniturilor. in contextul aprecierilor privind stabilitatea financiara, agentia de rating spune ca va monitoriza evolutia initiativei legislative privind darea in plata” a mentionat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

JCRA apreciaza ca economia va creste cu aproximativ 4% in 2016 si 2017, in conditiile in care tara noastra este cea de-a treia mare economie din Europa Centrala si de Est, cu un PIB de aproximativ 160 miliarde de Euro in 2015. Totodata, pentru acelasi an, noteaza nivelul redus al deficitului de cont, la 1,1% din PIB, precum si mentinerea unor fluxuri stabile de capital strain prin investitii straine directe si fonduri europene.

In ianuarie, agentia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei pe termen lung, in valuta si in moneda locala, la BBB-/BBB, cu perspectiva stabila.

Asta dupa ce, in decembrie 2015, agentia de rating Moody(s) a imbunatatit perspectiva de rating de la stabila la pozitiva si a reconfirmat rating-ul suveran la Baa3 (grad investitional)

Sursa: MFP
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ratingul de tara al Romaniei, imbunatatit de agentia JCRA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016