Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reactivarea fiscala, actualizata prin OPANAF 3289/2017

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 02 Ian. 2018 Exclusiv
Tags: contribuabili inactivi, procedura insolventei, reactivarea fiscala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat o noua procedura privind reactivarea contribuabililor inactivi. In conformitate cu prevederile legale in vigoare, contribuabilii/platitorii care nu isi indeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege, sunt inscrisi de catre organul fiscal in Registrul contribuabililor inactivi.

Prin noul act normativ nu se inscriu in evidenta contribuabililor declarati inactivi acei contribuabili care, ca urmare a notificarilor comunicate de organul fiscal, depun cel putin o declaratie fiscala aferenta perioadei de referinta, pana la expirarea termenului de 15 zile prevazut in notificare.

De subliniat faptul ca aceasta procedura nu se aplica acelor contribuabili care au fost declarati inactivi pentru ca s-au sustras de la inspectia fiscala sau pentru ca nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat. 


CAPITOLUL I

Procedura privind declararea contribuabililor inactivi, potrivit art. 92 alin. (1) lit. a) si d) - g) din Codul de procedura fiscala

A. Prevederi generale

 1. in evidenta contribuabililor declarati inactivi, potrivit prevederilor art. 92 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura fiscala, sunt inscrisi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care nu isi indeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege.

 2. in evidenta contribuabililor declarati inactivi, potrivit prevederilor art. 92 alin. (1) lit. d) - g) din Codul de procedura fiscala, sunt inscrisi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care se afla in una dintre urmatoarele situatii:

 - inactivitatea temporara inscrisa la registrul comertului;
 - durata de functionare a societatii este expirata;
 - societatea nu mai are organe statutare;
 - durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu social este expirata.

 3. Contribuabilii pentru care s-a deschis procedura insolventei in forma simplificata, contribuabilii care au intrat in faliment sau cei pentru care s-a pronuntat ori a fost adoptata o hotarare de dizolvare sunt declarati inactivi, potrivit art. 92 alin. (1) lit. a) din Codul de procedura fiscala, doar daca pe parcursul unui semestru calendaristic nu isi indeplinesc nicio obligatie declarativa prevazuta de lege.

 4. Competenta pentru constatarea indeplinirii conditiilor prevazute la pct. 1 revine compartimentului cu atributii in domeniul gestionarii registrului contribuabililor si declaratii fiscale din cadrul organelor fiscale centrale in a caror evidenta fiscala sunt inregistrati contribuabilii, denumit in continuare compartiment de specialitate.

Continuarea aici!

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reactivarea fiscala, actualizata prin OPANAF 3289/2017":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016