Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reformele fiscale unite, impozite pe venit si pe proprietate si masuri noi in ce priveste colectarea taxelor. Sfaturile lui Lagarde, directorul FMI

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 20 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: tva, politici fiscale, impozit pe proprietate, lagarde

In cadrul Forumului Fiscal sustinut la Dubai, editia 2017, Christine Lagarde, directorul FMI, a prezentat cateva idei majore in ceea ce, in opinia sa, ar putea fi o metoda de sprijin pentru saltul economic si financiar al statelor.

Schimbarile pe care statele le fac in ce priveste cine si ce ar trebui impozitat ar trebui sa mearga mana in mana cu modul in care tarile colecteaza aceste impozite, a explicat aceasta, potrivit Public Finance International.

"Acest efort simultan si coordonat poate ajuta tarile sa evite unele dintre cele mai mari probleme consumatoare de timp din trecut. (...) In mod traditional, cei care fac legile incep adesea cu noile politici fiscale si isi fac griji abia mai tarziu in ce priveste capacitatea administrativa. Printr-o inlantuire a acestor doua elemente chiar acum, tarile pot arde etapele pana la un stadiu de dezvoltare mai avansat", a mai adaugat Lagarde.

A continuat dand ca exemplu Mauritania care a luat o serie de masuri pentru imbuntatirea sistemului de taxe in vreme ce si-a consolidat si administratia fiscala. Aceste schimbari au dus la o crestere de 8% venituri la buget intre 2009 si 2014, ajungand la un PIB de 28% de la unul de 20%.

Pentru a obtine cresteri similare, scrie aceeasi sursa, Lagarde a recomandat tarilor sa simplifice codurile si reglementarile, nu doar in ce priveste prevederile aferente impozitele, ci si in ce priveste legile care clarifica sarcinile agentiilor de administrare fiscala si drepturile contribuabililor. Totodata, le-a sfatuit sa imbunatateasca abilitatile celor din domeniu si resursele tehnice.

O infrastructura IT modernizata permite contribuabilor sa declare si sa-si plateasca taxele mult mai usor.

Au mai fost date ca exemple tari in care abia se introduce in prezent TVA-ul sau alte forme de taxa pe consum, pentru prima data. Lagarde a sugerat ca aceste tari ar putea lua in considerare si introducerea unor impozite pe venit si pe proprietate pentru a obtine venituri suplimentare.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reformele fiscale unite, impozite pe venit si pe proprietate si masuri noi in ce priveste colectarea taxelor. Sfaturile lui Lagarde, directorul FMI":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016