Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Retailul romanesc sfideaza situatia actuala si explodeaza

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 23 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: retail, hipermarketuri, magazine, expansiune retail

Romania nu mai face parte din lista celor mai atractive 30 de tari emergente pentru investitorii in retail, dar situatia actuala si conditiile inca instabile de la nivel global nu par sa-i sperie pe retailerii romani care au deschis magazine chiar si pe timp de criza. Intr-o tara in care puterea de cumparare este inca foarte scazuta, retailerii au gasit motive sa isi continue afacerile.

Marile hipermarketuri par sa tina cel mai putin cont de situatia externa din punct de vedere economic si financiar. Astfel, pornind de la ideea ca investitiile atat de mari in proiecte de tipul hipermarketurilor sunt planificate pe termen lung, retailerii au incredere ca piata isi va reveni in curand.

Selgros va deschide la inceputul iernii inca un magazin in Constanta, investitia fiind de circa 20 de milioane de euro. Noul magazin se deschide insa dupa doi ani de criza in care retailerul nu a mai demarat astfel de investitii. In paralel, Cora a investit 26,5 milioane de euro pentru deschiderea a doua alte hipermarketuri, in Drobeta Turnu-Severin si in Constanta.

Hipermarketurile Kaufland par sa isi fi luat cel mai mare avant, marindu-si reteaua pana la 63 de unitati de vanzare in prima jumatate a anului. Nici lantul supermarketurilor Mega Image nu se lasa mai prejos, anuntand investitii de 50 de milioane de euro pentru 2011, cu 23 de magazine noi si un depozit.

Retailerul care a reusit sa se situeze pe primul loc in ceea ce priveste viteza de expansiune este Mic.ro, lantul detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu. Din aprilie 2010 si pana in prezent, au fost deschise magazine intr-un ritm de circa 10 unitati pe saptamana astfel ca in prezent s-a ajuns la 600 de unitati. Se doreste ca pana la sfarsitul anului sa fie deschise 1.300 de magazine fixe si 1.000 mobile, cu denumirea Macro. Investitiile totale in Mic.ro si Macro sunt estimate la 225-250 de milioane de euro.

Se estimeaza ca piata de retail va creste in 2011 cu 4,8%, ajungand pana la 23 de miliarde de euro ca valoare totala, prin comparatie cu cresterea din 2010 cand procentul a fost de 4%, iar valoarea pietei de retail ajunsese la 22 miliarde de euro.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Retailul romanesc sfideaza situatia actuala si explodeaza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016