Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reuniune trilaterala pentru prevenirea si combaterea traficului ilicit la frontierele externe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 31 Aug. 2016 Exclusiv
Tags: trafic ilicit, frontierele externe, combaterea traficului ilicit, produse din tutun

La finele lunii august a avut loc in Ucraina, la Cernauti, o reuniune de cooperare transfrontaliera la care au participat delegatiile Autoritatilor Vamale din Romania, Republica Moldova si Ucraina. Delegatia romana a fost condusa de dl. Dorel Fronea, vicepresedinte ANAF, coordonator al autoritatii vamale, delegatia din Republica Moldova de dl. Vitalie Vrabie si cea din Ucraina de catre dl. Miroslav Prodan, adjunct interimar al Presedintelui Serviciului Fiscal de Stat.


Directia Generala a Vamilor transmite ca, in cadrul intalnirii, cele trei delegatii participante au dezbatut aspecte de interes comun in prevenirea si combaterea traficului ilicit la frontierele externe precum infrastructura si functionarea punctelor de trecere de pe sectoarele de frontiera comune, stadiul proiectelor de infrastructura, simplificarea procedurilor de trecere a frontierei pentru marfuri si calatori, asistenta administrativa reciproca, situatia si perspectivele schimbului de informatii.

In cadrul discutiilor dl. Dorel Fronea a lansat din partea autoritatii vamale romane propunerea de organizare a unor operatiuni vamale comune la care sa participe cele trei tari, in vederea prevenirii si combaterii traficului ilicit cu produse din tutun.

Pentru Romania, aceasta intalnire trilaterala reprezinta un pas important in dezvoltarea relatiilor transfrontaliere si eficientizarea controlului vamal in vederea securizarii frontierelor si a apararii intereselor financiare ale Uniunii Europene, a subliniat dl. Dorel Fronea, potrivit comunicatului oficial.

Dezbaterile au continuat si in data de 20 august, la Suceava, intre delegatia romana si cea din Republica Moldova. Astfel, cum au convenit in sedinta trimestriala a expertilor autoritatilor vamale din cele doua tari, organizata in 27 iulie a.c., Partile s-au reunit pentru a stabili masuri si instrumente ce pot contribui la o mai buna derulare a traficului prin birourile vamale de frontiera si la concentrarea eforturilor de control asupra transporturilor de marfuri cu risc ridicat, autoritatea vamala din Romania asigurandu-i pe reprezentantii Serviciului Vamal din Republica Moldova de sprijin in vederea intaririi capacitatii administrative si operationale.

De asemenea, potrivit Directiei Generale a Vamilor, partile au recunoscut importanta elaborarii unui plan comun de pregatire profesionala cu experti din cadrul celor doua autoritati vamale si a realizarii de schimburi de experienta in domenii de interes din activitatea vamala.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reuniune trilaterala pentru prevenirea si combaterea traficului ilicit la frontierele externe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016