Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania a transmis Comisiei Europene situatia din sectorul de legume si fructe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: embargoului, legume, fructe, producatori, federatia rusa, comisia europeana

In urma embargoului impus de Federatia Rusa pentru produsele alimentare din Uniunea Europeana, Romania a transmis oficial Comisiei Europene situatia din sectorul de legume si fructe.



Urmeaza sa fie primite astfel propunerile privind sprijinul financiar care va fi acordat producatorilor romani, aceasta fiind prezentate la reuniunea de la Bruxelles din 14 august.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a oferit explicatii cu privire la situatia actuala, noteaza Agerpres:

"Saptamana trecuta am transmis informal o nota Comisiei Europene privind situatia sectorului de legume si fructe din Romania in urma embargoului impus de Federatia Rusa, iar in data de 12 august nota a fost trimisa oficial la Bruxelles. Propunerea Romaniei vizeaza acoperirea pierderilor de venit suferite de producatori, indiferent de forma de organizare. in functie de solutia adoptata de Comisie vom solicita ajutorul financiar, dar deocamdata nu avem o evaluare a pagubelor".

De asemenea, aceeasi sursa noteaza ca in data de 11 august a fost analizat la Bruxelles, in cadrul DG Agri (n.r. Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala), impactul sanctiunilor impuse de Rusia asupra pietei, iar in 12 august, intr-o noua reuniune extraordinara a Comitetului Politic de Securitate la nivelul UE, s-a discutat despre modul in care masurile luate de Rusia afecteaza agricultura si comertul UE. in 14 august va avea loc, la Bruxelles, reuniunea extraordinara a Comitetului de Gestiune pentru organizarea comuna a pietei unde fiecare stat isi va prezenta problemele specifice si propunerile.

In aceasta privinta, Botanoiu a declarat:

"La reuniunea din 14 august se va aproba una dintre solutiile posibile pentru a putea compensa pierderile producatorilor. Poate fi interventia publica, recoltarea inainte de coacere, distributia gratuita. in functie de solutia stabilita, Romania va solicita sprijin pe masura respectiva. in acest sens, am cerut date in teritoriu din sectorul legume si fructe pentru o evaluare a pagubelor, indiferent daca producatorii sunt sau nu organizati".

Producatorii romani de legume si fructe au cerut Ministerului Agriculturii sa notifice Comisia Europeana cu privire la pierderile pe care le inregistreaza in urma embargoului impus de Federatia Rusa tarilor UE, anunta Agerpres, avansand o suma de 300 de milioane de euro pentru a putea acoperi costurile.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania a transmis Comisiei Europene situatia din sectorul de legume si fructe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016