Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

S-a lansat Programul Start-Up Nation!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 15 Iun. 2017 Exclusiv
Tags: start up nation, imm-uri, ministrul finantelor, locuri de munca, fonduri europene

Programul Start-Up Nation, prin care Guvernul sprijina IMM-urile nou infiintate, s-a lansat pe 15 iunie.

"Programul va fi lansat pe 15 iunie. Am semnat in urma cu doua zile normele de aplicare, care ar trebui deja sa fie publicate in Monitorul Oficial", a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, in cadrul unei conferinte pe tema dezvoltarii capitalului romanesc.
 
 
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat pe data de 22 mai Legea privind aprobarea OUG nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii.
 
Actul normativ instituie programul Start-up Nation Romania, prin care se poate acorda un ajutor de minimis in suma maxima de 200.000 de lei pe beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim anual de 10.000 de beneficiari.
 
in urma cu o luna, Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, declara ca bugetul total al programului este de 1,7 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de lei de la bugetul de stat si 500 de milioane de lei sunt fonduri europene.
 
"Prima conditie este sa infiintati o societate comerciala dupa data de 1 ianuarie 2017. A doua conditie este sa creati minimum un loc de munca si sa-l mentineti pentru o perioada de doi ani. Acest program este destinat noilor antreprenori sau celor care vor sa incerce si alt business", a spus Laufer.
 
El a adaugat ca pot beneficia de acesti bani chiar si cei care nu au capital propriu.
 
"Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care il incurajez, dar cred ca in Romania exista multi tineri, si barbati, si femei, care intr-adevar vad o speranta in programul Start-Up Nation si unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program ofera finantare 100% nerambursabila. Aceasta nu inseamna ca, daca aveti un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteti veni cu propriul plan de afaceri", a mai spus Laufer.
 
Potrivit acestuia, cheltuielile eligibile sunt foarte multe, inclusiv plata chiriilor, a salariilor, a utilajelor.
 
Guvernul isi doreste ca, prin acest program, sa fie infiintate 10.000 de firme noi si 15.000 - 20.000 de locuri de munca, a adaugat secretarul de stat. El mai spus ca i-a propus ministrului Finantelor, Viorel Stefan, sa fie creat un sistem prin care firmele platitoare de TVA incluse in acest program sa-si poata deduce imediat aceasta taxa.
 
"Prin acest program se urmareste crearea, in cadrul mediului de afaceri autohton, a unei noi generatii de oameni de afaceri, capabili sa actioneze la nivelul cerintelor Pietei Unice’, se arata in nota de fundamentare a actului normativ.
 
Programul urmareste cresterea numarului de afaceri si revigorarea mediului economic, cresterea numarului de salariati, reducerea numarului de someri si cresterea consumului.
 
Evaluarea planului de afaceri se va realiza online de catre o aplicatie software.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "S-a lansat Programul Start-Up Nation!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016