Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scadere drastica in domeniul firmelor cu capital strain. Care sunt cauzele?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 04 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: investitii, firme, scadere, societati noi, capital strain

In ultima perioada s-a inregistrat o scadere semnificativa in domeniul investitiilor straine. In concret, a fost semnalata o scadere cu 25% a numarului de firme cu capital strain infiintate in luna ianuarie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Putem pune cu usurinta aceasta scadere pe un context administrativ care nu a usurat neaparat sarcina oamenilor de afaceri si nici obligatiile de plata ale investitorilor straini. In plus, lipsa de predictibilitate a modificarilor legislative continua sa fie o problema care, pe termen lung, isi dovedeste efectele nefaste asupra investitiilor fie ele straine sau autohtone.

Potrivit datelor  Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), citate de Agerpres, Romania avea peste 200.000 de firme cu capital strain, in ianuarie, cu o valoare a capitalului social subscris de peste 42,8 miliarde euro, in prima luna din acest an fiind inmatriculate 350 de noi societati.

De asemenea, aceeasi sursa informeaza ca in ianuarie 2016 erau inregistrate 204.816 firme cu capital social cu participare straina la capital, din care cele mai multe proveneau din Italia, respectiv 41.896 firme. Din punct de vedere al capitalului social, pe primul loc se situeaza Olanda cu peste 8,45 miliarde euro (4.766 firme), tara fiind urmata de Austria cu circa 4,85 miliarde euro (7.049 firme) si Germania cu 4,55 miliarde euro (21.138 firme).

Conform Agerpres, in ianuarie au fost infiintate 350 de societati noi cu participare straina la capital, numar mai mic cu 25,21% fata de aceeasi luna din 2015, valoarea totala a capitalului social fiind de peste 2,29 milioane euro.

Se mentioneaza si ca cele mai multe astfel de firme au fost inmatriculate in regiunea Bucuresti — Ilfov, in ianuarie. In functie de tara de origine a investitorului, 279 provin din Europa, 43 din Asia, 16 din America de Nord, iar restul din Africa, Oceania si America de Sud.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scadere drastica in domeniul firmelor cu capital strain. Care sunt cauzele?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016