Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scaderea prognozata a preturilor s-a oprit la jumatate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: tva, evaziunea fiscala, aprobarea tva, livrarile de energie, certificate verzi

Dupa o luna de aplicare a unei cote reduse de TVA la paine, preturile nu au reusit sa scada atat de mult pe cat se prognozase.


In acest sens, liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat:

"Reducerea la paine este una dintre masurile la care noi am subscris, pentru ca oricine ar dori ca pretul alimentului principal in tara sa fie mai redus, cu atat mai mult cu cat aceasta reducere era cu titlu de experiment, in sensul in care, daca ea reuseste, va fi aplicata si la alte produse de larg consum si lucrul acesta ar putea sa duca la o viata ceva mai buna a majoritatii cetatenilor, la o compensare a scaderilor de cumparare din cauza inflatiei, a veniturilor reduse".

Acesta a adaugat ca, din pacate, dupa o luna de aplicare, scaderea pretului nu a ajuns la 16%, ci s-a oprit la jumatate. In plus, acesta a precizat ca, in opinia sa, spre sfarsitul anului pretul va tinde sa se egalizeze cu cel care a fost inainte.

"S-a renuntat la un venit sigur al statului, iar acesta s-a impartit in doua, de jumatate a beneficiat populatia, de jumatate au beneficiat producatorii de paine. (…) Ce va fi in viitor…, uram succes Guvernului, dar se pare ca a pasit cu stangul in acest pariu", a adaugat acesta.

Drept raspuns, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a mentionat  ca decizia Guvernului este "un pas" important, care trebuie sustinut si de alte institutii si organisme de control, desi a admis, in parte, constatarile colegului sau de la PDL.

"In piata, sunt convins ca ceea ce a spus liderul Radulescu este real, poate nu suta la suta. Nu se va simti niciodata procentul pe care il dorim, dar cred ca e un pas pe care l-am facut", a afirmat Sarbu.

Acesta a mai precizat ca premierul a luat aceasta masura cu o rezerva si a anuntat ca daca lucrurile nu vor evolua in mod favorabil va renunta la aceasta.

Sursa: Mediafax
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scaderea prognozata a preturilor s-a oprit la jumatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016