Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se aduc completari OUG 102 din 2013 privind impozitul pe profit. Ce s-a modificat?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: impozitul pe profit, completari, credit fiscal, oug 102/2013, sediile permanente, sediu

Va aducem la cunostinta ca au fost aduse completari, prin OUG102/2013, articolului 31) "Credit fiscal"al titlului II "Impozitul pe profit" din codul fiscal.


Aceste modificari se aplica incepand cu 01.01.2014 si se prezinta sub urmatoarea forma:

In conformitate cu prevederile OUG 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial nr.703/15.11.2013, art. 31) "CREDIT FISCAL"  din codul fiscal se completeaza cu urmatoarele aliniate:

-    alineatul (1¹) potrivit caruia: "Daca o persoana juridica straina rezidenta intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat din Spatiul Economic European isi desfasoara activitatea in Romania printr-un sediu permanent si acel sediu permanent obtine venituri dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat din Spatiul Economic European, iar acele venituri sunt impozitate atat in Romania, cat si in statul unde au fost obtinute veniturile, atunci impozitul platit in statul de unde au fost obtinute veniturile, fie direct, fie indirect prin retinerea si virarea de o alta persoana, se deduce din impozitul pe profit ce se determina potrivit prevederilor titlului II din codul fiscal".

-    alineatul (3¹) potrivit caruia: "Prin exceptie de la prevederile alin. (3), impozitul platit de  un sediu permanent din Romania pentru veniturile obtinute dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un stat din Spatiul Economic European este dedus in Romania, daca:

a) venitul  a  fost  obtinut  de sediul  permanent din Romania al unei  persoane juridice straine rezidente  intr-un  stat  membru  al  Uniunii  Europene  sau  intr-un stat  din Spatiul Economic European; si        

b) venitul  a  fost  obtinut  dintr-un  alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat  din Spatiul Economic European; si

c) se  prezinta  documentatia  corespunzatoare,  conform  prevederilor  legale, din  care sa rezulte faptul ca impozitul a fost platit in acel stat membru al Uniunii  Europene sau acel stat din Spatiul Economic European.

-    alineatul (3^2)   potrivit   caruia:  "Prevederile  alin. (1^1) si (3^1)   nu    se  aplica   sediilor permanente   din   Romania   ale   persoanelor  juridice  straine  rezidente  intr-un  stat  din Spatiul Economic European,   altul   decat   un   stat   membru   al   Uniunii  Europene,   cu  care  Romania  nu  are  incheiat un instrument  juridic  in  baza  caruia  sa  se  realizeze   schimbul de informatii."

Sursa: DGFP Brasov



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se aduc completari OUG 102 din 2013 privind impozitul pe profit. Ce s-a modificat?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016