Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se cauta solutii pentru imbunatatirea legislatiei privind finantarea IMM

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: finantarea imm, solutii, imm-uri, finantarea, aviz, autoritatea de management

In acest moment, atentia se concentreaza si asupra gasirii de noi solutii pentru imbunatatirea legislatiei privind finantarea IMM.

Despre acest obiectiv a amintit si secretarul de stat Alin Mitrica, aflat la "Mediafax Talks about SMEs", precizand ca ultima masura in acest sens a fost simplificarea procedurii de achizitionare a utilajelor, potrivit Mediafax:


"Ne gandim la tot felul de solutii care sa vina in completarea si imbunatatirea legislatiei si masurilor suport pentru ca dumneavoastra sa aveti posibilitatea de a accesa mult mai rapid aceste finantari".

Totodata, citat de aceeasi sursa, acesta a amintit de ultima masura din domeniu care  a vizat simplificarea procedurii de achizitie a utilajelor.

"Acum doua zile am eliminat o piedica (...) care pare simpla, dar pe care multi beneficiari au reclamat-o si anume faptul ca in momentul in care depui un proiect si estimezi valoric un anumit utilaj, iar dupa aprobarea proiectului trece un anumit timp si constati ca utilajul respectiv are un pret mai mare ca urmare a cresterii pretului pietei sau ca urmare a imbunatatirii componentelor sale intotdeauna trebuia sa primesti un aviz de la Autoritatea de Management care, de regula, fie intarzia, fie se complica in diverse analize pentru a observa daca utilajul respectiv se incadreaza in procesul de productie pe care dumneavoastra l-ati specificat. in momentul de fata, daca se depaseste suma se poate achizitiona utilajul fara avizul Autoritatii de Management, bineinteles din fondurile beneficiarului".

In ceea ce priveste perioada de programare 2014-2020, informeaza Mediafax, Alin Mitrica a reamintit faptul ca Programul Operational Competitivitate nu mai acopera finantarea pe IMM, ci doar partea de cercetare, dezvoltare, inovare si partea de IT&C.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se cauta solutii pentru imbunatatirea legislatiei privind finantarea IMM":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016