Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se modifica amenzile pentru firmele care depun cu intarziere declaratia la Fondul de mediu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, declaratie, amenzi, og 31/2013, oug 196/2005, fondul de mediu

Incepand cu 29 septembrie se modifica valoarea amenzii maxime pentru firmele care nu depun la termen declaratia pentru mediu. Modificarea a aparut in OG 31/2013, publicata recent, prin care se aduc si alte modificari importante pentru companii.


In noul act legislativ se injumatateste si valoarea amenzii minime pentru persoanele juridice care nu depun la termen declaratiile privind obligatiile la Fondul pentru mediu. Astfel, amenda minima va fi de 1.000 de lei fata de 2.000 de lei, cat este in prezent. Pe de alta parte, valoarea amenzii maxime va fi de 5.000 de lei, fata de 2.500 de lei.
 
Ordonanta de Guvern nr 31/2013, care modifica OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, a  fost publicata in Monitorul Oficial nr. 553 de vineri, 30 august si prevede ca noile amenzi vor intra in vigoare la 30 de zile de la publicare, adica pe 29 septembrie 2013.
 
Valoarea amenzii o stabileste personalul de specialitate din cadrul Administratiei Fondului pentru Mediu.
 
Se reduce amenda pentru persoanele fizice.
 
Tot din 29 septembrie se modifica si amenda pentru persoanele fizice care nu depun in timp util declaratiile privind obligatiile la Fondul pentru mediu. Valoarea acestei amenzi va fi redusa, urmand ca de la finalul lunii septembrie, sa fie cuprinsa intre 500 de lei si 1.000 de lei.
 
In prezent, pana la intrarea in vigoare a modificarilor din OG nr. 31/2013, persoanele fizice obligate sa depuna declaratia pentru mediu care nu isi indeplinesc aceasta obligatie platesc aceeasi amenda ca persoanele juridice, intre 2.000 de lei si 2.500 de lei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se modifica amenzile pentru firmele care depun cu intarziere declaratia la Fondul de mediu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016