Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se modifica Legea nr.70/2015 privind incasarile si platile in numerar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 27 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: incasari numerar, plati numerar, legea 702015

Promovarea acestei legi este determinata de necesitatea solutionarii problemelor legate de prezentarea documentelor justificative legale pentru transferurile de sume din contul profesionistilor in contul persoanelor fizice, in cazul in care operatiunile respective sunt efectuate prin instrumente de plata cu acces la distanta.

In vederea clarificarii problemelor aparute legate de prezentarea documentelor justificative legale pentru transferurile de sume din contul profesionistilor in contul persoanelor fizice, in cazul in care operatiunile respective sunt efectuate prin instrumente de plata cu acces la distanta, este necesara reglementarea unei exceptii de la regula generala de prezentare a acestor documente la institutiile de credit, in sensul ca in cazul in care transferurile se fac prin astfel de instrumente, acestea se efectueaza de catre platitori cu conditia existentei documentelor justificative legale in evidentele acestora.
 
Astfel, documentele respective nu reprezinta doar suportul inregistrarii operatiunii economico-financiare in evidentele operatorului economic, ci evidentiaza si continutul si justificarea operatiunii in concordanta cu prevederile legale, pe baza carora se poate verifica daca transferurile de fonduri sunt realizate cu justa cauza, avand la baza raporturi juridice intre operatorul economic si persoana fizica beneficiara a sumelor.
 
De asemenea, se impune stabilirea sanctiunilor aplicabile in cazul incalcarii obligatiei legale de a efectua transferuri bancare numai pe baza  documentelor justificative prezentate de platitori sau, in cazul in care transferurile respective se efectueaza prin instrumente de plata cu acces la distanta, cu conditia existentei documentelor justificative legale in evidentele platitorilor. 
 
Articol unic – Legea nr.70/2015 pentru  intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 242 din 9 aprilie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
1. La articolul 11, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:
 
” (4) Prin exceptie de la prevederile alin.(3), in cazul operatiunilor efectuate prin instrumente de plata cu acces la distanta, persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) pot transfera sume din contul lor in contul persoanelor fizice, cu conditia existentei documentelor justificative legale in evidenta platitorilor.”
 
2. La articolul 12, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
" (2) Nerespectarea prevederilor art. 6 si art. 11 alin. (1) - (4) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 4.500 lei. "
 
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se modifica Legea nr.70/2015 privind incasarile si platile in numerar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016