Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se modifica unele norme privind stabilirea din oficiu a taxelor si impozitelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: stabilirea din oficiu, taxe, impozite, anaf, decizia de impunere din oficiu

Va aducem la cunostinta ca ANAF a publicat proiectul de ordin pentru completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3392/2011 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.


Potrivit art. 83, alin. (4^1) din Codul de procedura fiscala, contribuabilul poate depune declaratia fiscala pentru obligatiile fiscale ce au format obiectul deciziei de impunere prin care au fost stabilite din oficiu obligatiile fiscale, in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei. Decizia de impunere se desfiinteaza de organul fiscal la data depunerii declaratiei fiscale.

In procesul stabilirii din oficiu a obligatiilor fiscale, s-a constatat faptul ca, dupa emiterea deciziei de impunere din oficiu, pot aparea situatii in care, fie au fost depuse declaratiile fiscale in intervalul cuprins intre data transmiterii deciziei si data primirii acesteia de catre contribuabil, fie organul fiscal a operat dupa comunicarea deciziei de impunere (din oficiu sau la cererea contribuabilului) o serie de modificari in vectorul fiscal atasat, operatiuni care necesita desfiintarea deciziei de impunere din oficiu.

In Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3392/2011, se prevede ca, decizia de impunere din oficiu se desfiinteaza numai in situatia in care, in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere din oficiu, contribuabilul depune declaratia fiscala privind obligatiile care au format obiectul acestei decizii.


Urmare celor de mai sus, este necesara completarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, cu dispozitii referitoare la desfiintarea deciziei de impunere din oficiu, potrivit dispozitiilor art. 48 si art. 90 alin. (2) din Codul de procedura fiscala, ca urmare a indreptarii unor erori materiale sau altor situatii aparute in practica.

Prin prezentul proiect de ordin se propune completarea continutului preambulului Deciziei de desfiintare a deciziei de impunere din oficiu, cu referinta legala corespunzatoare situatiei care conduce la desfiintarea actului administrativ fiscal.


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se modifica unele norme privind stabilirea din oficiu a taxelor si impozitelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016