Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se renunta sau nu la plata CASS pentru cei fara venituri?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 08 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: plata cass, codul fiscal, anca dragu, asigurari sociale sanatate, fara venituri

Saptamana aceasta Ministerul Finantelor Publice a initiat in sedinta de Guvern discutia in vederea modificarii prevederilor Articolului 180 din Codul Fiscal, care reglementeaza contributia la asigurarile de sanatate pentru persoanele fara venituri, in sensul eliminarii caracterului obligatoriu al acesteia.


Reamintim ca, in prezent, persoanele care nu pot dovedi plata contributiei la asigurarile de sanatate sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat, sa achite contributia legala pe ultimele 6 luni, in cuantum lunar de 5,5% din salariul minim, in cazul in care nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescriptie privind obligatiile fiscale.

Potrivit noului Cod Fiscal, aprobat de Parlament si publicat in Monitorul Oficial in data de 10.09.2015, persoanele fizice care nu realizeaza venituri de natura celor pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate si nu se incadreaza in categoriile de persoane exceptate de la plata contributiei sau in categoriile de persoane pentru care plata contributiei se suporta din alte surse datoreaza, lunar, contributia la asigurarile sociale de sanatate si au obligatia sa solicite inregistrarea la organul fiscal competent, in termen de 15 zile de la data la care se incadreaza in aceasta categorie.

In viziunea Ministrului Finantelor Publice, Anca Dragu:

 „"contribuabili. Ma gandesc, in special, la persoanele cu venituri ocazionale, mai mici decat salariul minim pe economie. in general, dorim sa evitam situatia in care costul colectarii unor taxe si impozite depaseste sumele incasate la bugetul general consolidat. Luam in calcul imbunatatiri ale Codului Fiscal si ale normelor metodologice aferente, in special pentru a veni in sprijinul contribuabililor si a eficientiza sistemul de colectare, fara majorarea taxelor si a impozitelor. Discutia initiata astazi (n.r. - 6 ianuarie a.c.) va avea, cu siguranta, rezultate in urmatoarele saptamani."

Sursa: MFP
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se renunta sau nu la plata CASS pentru cei fara venituri?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016