Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Semestrul sau anul calendaristic pot fi utilizate drept perioade fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 06 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: perioada fiscala, semestrul, anul calendaristic, cerere justificata anaf

Retineti ca persoanele fizice impozabile inregistrate in scopuri de TVA pot utiliza drept perioade fiscale inclusiv semestrul sau anul calendaristic, conform art. 316 din noul Cod fiscal.


Astfel, contribuabilii pot solicita utilizarea semestrului, daca efectueaza operatiuni impozabile doar in maximum trei luni calendaristice dintr-un semestru sau a anului calendaristic, daca efectueaza operatiuni impozabile doar in maximum sase luni calendaristice dintr-un an.

In vederea utilizarii ca perioada fiscala a semestruui sau anului calendaristic, persoana impozabila trebuie sa depuna o cerere justificata la ANAF, pana pe 25 februarie a anului in care se exercita optiunea. In acest sens, s-a intocmit proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care adapteaza procedurile si noi modele de formulare utilizate in acest scop la prevederile noului Cod fiscal.

Retineti, de asemenea, ca proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/Transparenta decizionala. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti.



Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media - cu mentiunea "Conf. Legii 52/2003" la urmatoarele adrese:

>> Prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare fiscala, str. Apolodor nr. 17 sector 5 Bucuresti 050741 - la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media;

>> Electronic la adresa de mail: relatiipublice.anaf@mfinante.ro

>> Prin fax la numarul: 021-319.98.57
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Semestrul sau anul calendaristic pot fi utilizate drept perioade fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016