Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

"Platesti pentru cat arunci"! De la 1 ianuarie 2019 se schimba regulile colectarii deseurilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 18 Iul. 2018
Tags: deseuri menajere, platesti pentru cat arunci, 1 ianuarie 2019

De la 1 ianuarie 2019, autoritatile publice locale vor fi obligate sa aplica sistemul "platesti pentru cat arunci". De asemenea, acestea trebuie sa asigure recipiente separate pentru fractia uscata, respectiv cea umeda din deseuri. In acest fel, cetatenii vor plati doar pentru deseurile menajere, cele care ajung la depozitul de deseuri.

Guvernul a anuntatt, marti, si alte modificarile adoptate prin OUG la legea privind regimul deseurilor si la legea privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje. Astfel, incepand cu 31 martie 2019 se introduce o garantie pentru ambalajele reutilizabile in cuantum de 0,5 lei/buc.

Aceeasi garantie se va aplica si ambalajelor nereutilizabile cu volume cuprinse intre 0,1 si 3 litri, destinate anumitor tipuri de bauturi, incepand cu 31 martie 2022. O alta masura anuntata de Executiv se refera la contributia pentru economia circulara in valoare de 30 de lei pe tona de deseuri eliminata prin depozitare, care va fi suportata de operatorii de salubrizare.

„Pentru stimularea reciclarii materialelor si scaderea cantitatilor de deseuri depozitate, se introduce o contributie pentru economie circulara in valoare de 30 lei/tona de deseuri eliminata prin depozitare. Aceasta contributie va fi suportata de catre operatorii de salubrizare pentru cantitatile de deseuri municipale care urmeaza sa fie depozitate, in cazul in care acestea depasesc cantitatile corespunzatoare indicatorilor de performanta stipulati in contracte”, potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului.
Incepand cu anul 2019 se vor introduce indicatori de performanta, atat pentru societatile de salubrizare, cat si pentru cele de sortare.

Scopul este acela de a scade cantitatile directionate catre depozitul de deseuri, si de a creste gradul de valorificare a deseurilor in Romania si stimularea industriei de reciclare.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul ""Platesti pentru cat arunci"! De la 1 ianuarie 2019 se schimba regulile colectarii deseurilor":
Rating:

Nota: 4.42 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016