Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Situatia privind sumele restante se va intocmi doar de persoanele juridice cu capital de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 07 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: sume restante, og 22/2016, capital integral, persoane juridice

In luna august 2016, prin OG 22/2016 au fost aduse modificari si completari Ordonantei de Urgenta nr. 77/1999 privind unele masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata.

Conform prevederilor care au intrat in vigoare la 01 septembrie 2016, toate persoanele juridice aveau obligatia de a intocmi situatia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenta, daca scadenta este clar specificata, catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica, dupa caz, cu sediul in Romania.

Pana la sfarsitul lunii septembrie Guvernul trebuia sa adopte o hotarare pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a acestor prevederi insa normele nu au mai fost publicate.

In data de 03 iulie 2017, OG 22/2016 a fost aprobata, cu modificari, prin Legea 155/2017. Astfel, incepand cu data de 06 iulie 2017 obligatia intocmirii acestor situatii le revine doar persoanelor juridice cu capital integral/majoritar/minoritar de stat. Asadar, incepand cu 06 iulie 2017 persoanele cu capital privat nu mai sunt obligate sa transmita situatiile privind sumele restante mai vechi de 30 de zile.
Persoanele juridice cu capital integral/majoritar/minoritar de stat vor intocmi situatia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenta, daca scadenta este clar specificata, catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica, dupa caz, cu sediul in Romania, care va cuprinde:
 
a) elemente de identificare a calitatii de debitor: 
   1. denumirea, sediul social si codul fiscal; 
   2. denumirea, sediul social si codul fiscal ale creditorului; 
   3. numarul, data emiterii, scadenta, daca este clar specificata, valoarea si soldul facturii ce urmeaza sa fie platita creditorului; 

Continuarea aici.
 
 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Situatia privind sumele restante se va intocmi doar de persoanele juridice cu capital de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016