Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Situatii in care o microintreprindere iese din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor in cursul anului 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: iesirea din sistem, microintreprindere, sistemul de impunere, veniturile microintreprinderilor, 2015

Regasiti mai jos informatii importante cu privire la situatiile in care o microintreprindere iese din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor in cursul anului 2015.


Situatiile in care o microintreprindere iese din sistemul de impunere pe venitul microintreprinderilor in cursul anului 2015 sunt urmatoarele:

1) Realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro - cursul de schimb utilizat pentru determinarea echivalentului in lei al sumeid e 65.000 euro este cursul de schimb de la 31 decembrie 2014, respectiv 1 euro - 4,4821 lei (art. 112^6 din Codul fiscal)

2) Ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv. Incadrarea in categoria veniturilor din consultanta si management se efectueaza prin analiza contractelor incheiate si a altor documente care justifica natura veniturilor. (art. 112^6 din Codul fiscal)

Veniturile luate in calcul la stabilirea limitei de 65.000 euro sau a ponderii veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale de peste 20% inclusiv sunt aceleasi cu cele care constituie baza impozabila prevazuta la art. 112^7 din Codul fiscal.

Daca este indeplinita oricare cele doua conditii contribuabilul datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul in care limita sau ponderea au fost depasite, luandu-se in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului.

3) Incepe sa desfasoare activitati in domeniul bancar, activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital (cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii), precum si activitati in domeniul jocurilor de noroc. In aceasta situatie, contribuabilul datoreaza impozit pe profit luand in calcul veniturile si cheltuielile inregistrate  incepand cu trimestrul in care incepe sa desfasoare activitatile mentionate anterior. (pct. 7 din normele metodologice de aplicare a art. 112^2 din Codul fiscal)

Contribuabilul va comunica organului fiscal iesirea din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor prin depunerea formularului 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica", in termen de 30 de zile de la data la care apar situatiile prezentate mai sus.

Sursa: Finante Publice Arges


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Situatii in care o microintreprindere iese din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor in cursul anului 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016