Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sprijin de 300 milioane de euro pentru fermieri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, fermieri, fonduri, plati directe, achitarea in avans, beneficiarii platilor

Fermierii urmeaza sa primeasca circa 300 de milioane de euro in zilele urmatoarele, aceste sume reprezentand achitarea in avans a platilor directe, asa cum a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.



"S-a decis alocarea temporara din venituri de privatizare a unei sume de 2,9 miliarde de lei, bani care erau in bugetul Ministerului Agriculturii, insa acum aceste sume devin efective. Ele sunt necesare pentru plata in avans a subventiilor, a platilor directe catre fermieri.

Asa cum stiti, in ultimii ani, Ministerul Agriculturii, Agentia de Plati au facut eforturi ca incepand cu 16 octombrie sa plateasca in avans jumatate din plata europeana pe care pot sa o primeasca fermierii, astfel ca anul trecut am reusit sa platim in doar doua saptamani 500 milioane de euro. in acest an insa Agentia de Plati a facut eforturi - si vreau sa le multumesc - sa plateasca inca din data de 5 septembrie, deci de maine, un avans de 75% pentru o parte din beneficiarii platilor cuvenite pe axa 2 din Programul National de Dezvoltare Rurala.

Deci platile de agro-mediu, plati care sunt facute de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Nu mai putin de 300 de milioane de euro in zilele urmatoare vor intra in conturile fermierilor si cred ca este un lucru bun, mai ales avand in vedere faptul ca suntem in campanie de toamna si e nevoie de un stimulent", a spus ministrul, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Victoria.

El a precizat in acest sens ca in cadrul sedintei de Guvern de miercuri a fost adoptata o hotarare de guvern privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor europene.


Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sprijin de 300 milioane de euro pentru fermieri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016