Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sprijin de 8,5 milioane de euro pentru Romania din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: ajutor financiar, comisia europeana, sprijin, corina cretu

Circa 8,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene sunt disponibili pentru Romania, in urma aprobarii Deciziei Comisiei de catre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.


"Acest ajutor financiar va sprijini populatia afectata de inundatiile extinse din luna mai si din vara anului 2014. Prima inundatie a afectat 30 de judete din Romania si a distrus retele vitale de transport, apa, energie si telecomunicatii, precum si case si ferme. Cetatenii au trebuit sa fie evacuati si fermierii au pierdut recolte si animale. Multe scoli, spitale, cladiri publice si bunuri culturale au fost inundate.
   
In lunile iulie si august 2014, precipitatiile abundente, inundatiile si alunecarile de teren au afectat din nou peste 126.000 de locuitori din cinci judete ale regiunii Olteniei, in sud-estul Romaniei.

Aceste inundatii devastatoare au provocat incertitudine si teama cu privire la viitorul fermierilor care si-au pierdut intreaga productie, copiilor care nu au mai putut merge la scoala si familiilor care si-au vazut locuintele distruse. Pentru toti acesti oameni care au aratat foarte mult curaj, autoritatile au luat o decizie inteleapta: au apelat la solidaritatea europeana.
    
    

Fondul de solidaritate al Uniunii Europene este unul dintre cele mai puternice simboluri ale solidaritatii in caz de nevoie. Ajutorul financiar va sprijini comunitatile, contribuind la acoperirea costurilor operatiunilor de recuperare, precum si la acoperirea partiala a costurilor de salubrizare a zonelor afectate, de refacere a infrastructurii si restabilire a serviciilor.


Din pacate, un dezastru sau o situatie de criza pot aparea in orice moment. Nu putem intotdeauna preveni astfel de situatii dramatice, insa ne putem pregati, reduce pagubele si, cel mai important, putem creste siguranta cetatenilor nostri. Din acest motiv politicile de gestionare a riscurilor si dezastrelor sunt atat de importante. Multe dintre programele co-finantate prin intermediul Fondurilor structurale si de investitii europene pentru perioada 2014 - 2020 isi propun sa investeasca in prevenirea inundatiilor si reducerea impactului schimbarilor climatice, actiuni pentru care exista o nevoie stringenta.”

Corina Cretu, comisar european pentru politici regionale

Sursa: Comisia Europeana
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sprijin de 8,5 milioane de euro pentru Romania din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016