Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul ii sprijina pe cei care-si arendeaza terenurile: pana la 100 euro/hectar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: arendare terenuri agricole, sprijin agricol, fonduri agricultura, fonduri arendare teren

Un nou proiect de lege reglementeaza acordarea unui ajutor de stat intre 30 si 100 euro pe hectar in fiecare an celor cu varste de peste 55 ani care isi arendeaza terenurile pentru o perioada cuprinsa intre 5 si 15 ani, cu mentiunea ca in cazul primei vanzari sprijinul financiar va fi de 200 euro pe hectar.

Astfel, banii acordati de stat difera dupa cum urmeaza: 30 euro/ha/an pentru o perioada de arendare de cinci ani, 50 euro/ha/an pentru 10 ani si 100 euro/ha/an pentru minim 15 ani. De asemenea, aceste sume vor fi acordate o singura data in cazul vanzarii sau timp de cel mult 15 ani la arendare, fara ca varsta proprietarului de teren sa depaseasca 70 de ani.

Cei care beneficiaza de aceste prime trebuie sa fie incadrati in sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, iar terenurile nu trebuie sa faca parte din exploatatii comasate prin contracte de arenda sau alte contracte legale. De asemenea, cedentii in varsta de cel putin 55 de ani trebuie sa fie cu cel mult 10 ani mai tineri decat varsta normala de pensionare si sa inceteze definitiv orice activitate agricola cu caracter comercial pe exploatatia cedata.

Acest ajutor din partea statului nu va mai fi acordat in cazul in care contractele incheiate intre cedent si cesionar sunt denuntate inainte de termenele stabilite. Daca denuntarea contractului de arenda se face din culpa cedentului, acesta restituie in totalitate sumele primite pana la data denuntarii. O alta conditie impusa este scoaterea din circuitul agricol a terenurilor cedate pentru o perioada de cel putin cinci ani de la data expirarii contractului de arenda, respectiv 10 ani de la data instrainarii. Fondurile aferente noului proiect se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Fac exceptie de la aceste conditii persoanele pensionate pe caz de boala, gradele I si II, indiferent de varsta, care isi dovedesc incapacitatea de a munci cu decizia de la comisia de expertiza medicala. In cazul decesului proprietarului terenului, mostenitorii incaseaza prima datorata anului calendaristic in care s-a produs decesul.

Comasarea terenurilor agricole va fi stimulata si prin sustinerea cheltuielilor aferente serviciilor notariale si a serviciilor de cadastru si publicitate imobiliara, precum si prin garantarea creditelor contractate pentru cumpararea terenurilor.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul ii sprijina pe cei care-si arendeaza terenurile: pana la 100 euro/hectar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016