Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Stolojan: "Daca ar fi sa punem in aplicare acest Cod Fiscal, Romania ar parea o tara in care curge lapte si miere".

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: stolojan, codul fiscal, reducerea tva, masurile, proiectul, impozitul pe veniturile companiilor

Theodor Stolojan aduce noi declaratii in ce priveste proiectului noului Cod fiscal si ingroasa astfel randurile celor care critica forma propusa de Guvernul Ponta.


In aceasta privinta, Stolojan a atras atentia asupra efectelor pe care masurile, odata aplicate, le-ar putea avea. Intr-un interviu acordat pentru Radio France International si citat de portalul Paginaeuropeana.ro, acesta a declarat:

"Daca ne uitam peste ce prevede acest proiect de Cod Fiscal, intreaga Romanie ar trebui sa se bucure, pentru ca practic, la majoritatea impozitelor importante pentru populatie, TVA, accize, avem reduceri. Sigur, se prevad reduceri si la impozitul pe veniturile companiilor.

Ceea ce insa eu doresc sa va spun in calitate de economist este ca din nou, Guvernul Ponta incearca o modificare esentiala a Codului Fiscal, deci a fiscalitatii in Romania, fara sa avem cateva analize esentiale, care se fac in alte tari cu asemenea prilejuri. Nu avem o analiza cu privire la cum vrem sa arate politicile publice, care se doresc a fi finantate din bugetul tarii".

Totodata, acesta a atras atentia asupra faptului ca doar in Romania nu au loc la acest moment dezbateri despre deplasarea poverii fiscale, in contextul in care acestea se desfasoara in toate statele UE.

De asemenea, Theodor Stolojan atrage atentia cu privire la masurile de reducere a TVA-ului, amintind ca acestea ridica intrebari referitoare la categoriile care vor beneficia, in fapt, de cotele reduse de TVA:

"Daca ne uitam efectiv la propunerile facute de modificare in Codul Fiscal, sigur ca apar cateva intrebari. Ne propunem ca de la una din cele mai inalte cote de TVA de 24% sa ajungem in doua etape la 18%, care va fi una din aproape cele mai mici cote de TVA din UE.

In acelasi timp, propunem introducerea cotei de 9% pentru majoritatea alimentelor de baza, incepand cu lapte, carne, fructe, legume etc. Or aici deja apare un mare semn de intrebare: ce dorim sa facem? si sa avem una din cele mai mici cote de TVA din Europa, dar in acelasi timp introducem aproape la majoritatea consumului de produse de baza cota de 9%. Pe cine protejam de fapt printr-o asemenea masura generalizata?".


Acesta a explicat ca de aceste masuri vor beneficia "in special cei cu venituri medii si venituri superioare", neaplicand astfel ceea ce, a precizat Stolojan, ne recomanda experienta si literatura de specialitate: "Daca vrei sa faci protectie speciala, trebuie sa ajungi sa cunosti situatia fiecarei familii pe care vrei s-o protejezi si nu sa iei o masura care tinteste intreaga populatie. Nu poti sa faci protectie sociala pentru intreaga populatie"

De asemenea, acesta a precizat ca "daca ar fi sa punem in aplicare acest Cod Fiscal, Romania ar parea o tara in care curge lapte si miere".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Stolojan: "Daca ar fi sa punem in aplicare acest Cod Fiscal, Romania ar parea o tara in care curge lapte si miere".":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016