Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa pe ambalaje s-ar putea amana o luna sau doua

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: taxa pe ambalaje, ministrul agriculturii, producatori, patronatele

Mult discutata taxa pe ambalaje care va insemna costuri uriase cu precadere pentru companiile din industria alimentara si Pharma s-ar putea amana pentru o luna sau doua.


Aceasta declaratie privind posibila prorogare a taxei a fost facuta saptamana aceasta de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, la Palatul Parlamentului, potrivit Bursa.ro:

     "Am avut la nivel de ministru, saptamana trecuta, discutii (cu privire la taxa pe ambalaje n.r.). Este convocata maine (miercuri n.r.) o noua reuniune la nivel de secretar de stat. in opinia mea, trebuie neaparat sa se discute si cu sectorul, pentru ca sectorul industriei alimentare din Romania este cel mai afectat. Importatorii nu sunt atat de afectati. Scopul este sa se stabileasca la masa o taxa care sa poata fi platita de producatorii nostri fara a da faliment si in final sa se asigure parghiile necesare pentru reciclarea ambalajelor. Deocamdata, cum este legislatia prevazuta, nu avem certitudinea ca indiferent de ce suma platesc producatorii din industria alimentara, in final vom ajunge la scopul pe care ni l-am propus: reciclarea ambalajelor".


Totodata, acesta a concluzionat ca la baza acestei decizii a stat discutia avuta cu producatorii:


 "Discutia pe care am avut-o cu producatorii nostri a fost prorogarea termenului cu o luna sau doua, pentru ca de la 25 ianuarie au obligatia sa achite 2 lei pe kilogram in plus fata de taxa pe care o plateau, iar la masa tratativelor trebuie sa se stabileasca o cifra acceptabila. Spre exemplu, producatorii au spus ca ar putea accepta undeva pana intr-un leu. Se va discuta concret. Ministerul Mediului este responsabil. Eu am solicitat producatorilor sa vina cu calcule clare, care sa indice impactul asupra lor si sa il prezinte Ministerului Mediului".

Saptamana trecuta, patronatele si sindicatele din industria alimentara au solicitat suspendarea obligatiei de plata a contributiei privind reciclarea ambalajelor pana la crearea unui cadru legislativ "transparent, echitabil si controlabil" pentru toti actorii din lantul de reciclare, informeaza Agerpres, solicitand totodata demiterea ministrului Mediului pentru proasta gestionare a sistemului de colectare si reciclare si lipsa de control a autoritatilor.

Mai multi reprezentanti din mediul de afaceri critica aceasta taxa si spun ca nu va face decat sa duca la falimentul multor companii din Romania.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa pe ambalaje s-ar putea amana o luna sau doua":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016