Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa pe constructiile speciale a dus la un excedent bugetar la noua luni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: bugetul consolidat, taxa, constructiile speciale, salariul minim, pib, puncte procentuale

Potrivit celor mai noi date, executia bugetara a trecut pe excedent dupa primele noua luni, influentata de venituri de peste 1,1 miliarde lei provenite in luna septembrie din certificatele pentru emisii de gaze cu efect de sera si transa a doua din impozitul pe constructiile speciale, potrivit Mediafax.


Incasarile in suma de 452 milioane lei din certificatele pentru emisii de gaze cu efect de sera emise de Ministerul Economiei si veniturile de 693,7 milioane lei din transa a doua a impozitului pentru constructiile speciale au dus executia bugetara de la un deficit de 0,24% din PIB in luna august la un excedent reprezentand 0,06% din PIB la finele lunii septembrie.

Aceeasi sursa anunta ca Guvernul are ca tinta pentru sfarsitul acestui an un deficit bugetar de cel mult 2,2% din PIB.

Potrivit datelor oficiale, veniturile bugetului general consolidat, in suma de 155,4 miliarde lei, au fost cu 5,5% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent si reprezinta 23,5% din PIB.

Datele Ministerului Finantelor arata ca au crescut incasarile din contributiile de asigurari sociale (+2,67 miliarde de lei), accize (+1,76 miliarde de lei), impozite si taxe pe proprietate (+1,71 miliarde de lei), impozitul pe profit (1 miliard de lei) si TVA (+290 milioane de lei).

La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat, de asemenea, cresteri la impozite si taxe pe proprietate (+4,7%), taxe pe utilizarea bunurilor (+ 3,3%) si venituri nefiscale (+1,3%).

De asemenea, veniturile din taxe pe utilizarea bunurilor s-au redus cu 44%, dupa ce anul trecut au fost incasate taxe de licenta de 2 miliarde de lei pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecventelor radio.

Sumele primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate inregistreaza in continuare un nivel scazut, reprezentand 0,8% din PIB, dar sunt cu 9,6% mai mari fata de perioada similara din 2013.

Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 155 miliarde lei, au scazut atat in termeni nominali, cu 0,3% fata de aceeasi perioada din anul precedent, cat si in termeni reali, acestea fiind inferioare cu 1,3 puncte procentuale ca pondere in PIB.

Cheltuielile de personal au crescut cu 3,7%, ca urmare a majorarii salariului minim brut la 850 lei de la 1 ianuarie si la 900 lei de la 1 iulie, precum si a platii drepturilor stabilite prin hotarari judecatoresti.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa pe constructiile speciale a dus la un excedent bugetar la noua luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016