Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa pe stalp se va plati din buzunarele noastre

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: anre, factura, energia electrica, facturi, taxa pe stalp, nuclearelectrica

Marian Cernat, director in cadrul ANRE, prezent la Forumul Energetic Regional FOREN 2014, urmeaza sa fie recunoscute in tarifele pe care le platim pentru energia electrica, de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) de la 1 iulie, jumatate din taxa pe constructiile speciale pe care o vor plati in acest an Hidroelectrica si Nuclearelectrica.


Mai exact, aceste taxe platite de cele doua companii se vor reflecta in facturile cetatenilor consumatori inregistrati. Cernat a adaugat, citat de Agerpres:

"Vom recunoaste in tarife jumatate din taxa pe constructiile speciale pe care o vor plati in acest an cei doi producatori de energie care livreaza electricitate populatiei, respectiv Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Nu s-au finalizat inca calculele privind pretul final de la 1 iulie", a spus Cernat.

De asemenea, acesta a mentionat ca, in cazul Hidroelectrica, este vorba de o majorare de 10,5 lei pe MWh, iar, la Nuclearelectrica, de 8,3 lei pe MWh.

Intrebat de jurnalisti daca se ia in calcul si o reducere a facturii, ca urmare a faptului ca, in acest an, consumatorii trebuie sa recupereze o parte din contributia cu certificatele verzi, platita de doua ori in perioada 2012-2013, oficialul ANRE a raspuns negativ.

Potrivit unor surse din ANRE, taxa pe stalp care urmeaza sa fie recunoscuta in pret ar avea o influenta in tariful final intre 1,4% si 2,4%.

Hidroelectrica are de platit 150 de milioane de lei, iar Nuclearelectrica, de 90 de milioane de lei in acest an in contul taxei pe constructiile speciale.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa pe stalp se va plati din buzunarele noastre":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016