Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Top 5 greseli facute de managerii din Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Andrada Toma la 04 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: top 5 greseli, manageri, romania, consultantul fiscal, emilian duca, afaceri, branding

Sunt multe greseli pe care le putem face ca manageri sau antreprenori la inceput de drum, atunci cand inca acumulam experienta in ce presupune dezvoltarea unei afaceri. In acelasi timp insa stim si noi, si trebuie sa fim sinceri tot timpul, ca nu suntem niciodata feriti de "pericolul" de a face o noua greseala. Si am pus pericol intre ghilimele deoarece o sa vedeti cum cei mai multi specialisti ne spun acelasi lucru: greselile sunt bune, trebuie sa gresim, doar asa invatam si evoluam. Ma aflu oarecum la polul opus si prefer sa invat si sa invatam impreuna din greselile altora, evitand sa le mai facem astfel chiar noi.


Cand afacerea care e pe mainile noastre e supusa riscurilor, chiar nu ne putem permite sa testam tot timpul cai nepietruite si nestrabatute pana acum.

Intr-un interviu pentru Businessmagazin.ro, Mircea Scarlatescu, manager partener la compania de dezvoltare web FYB, scrie ca una dintre aceste greseli se refera la branding: "Apple are produse bune, cu o imagine extraordinara. incearca multi sa-i depaseasca, unii au si reusit, pe nise sau pe diferite canale, dar, in ansamblu, produselor celorlalti nu sunt Apple".

E adevarat si nu putem sa nu-i dam dreptate. Daca lasam deoparte brandingul sau ii acordam mai putina importanta, riscam sa fim depasiti imediat de competitorii care inteleg importanta acestui aspect.

O alta greseala pe care o intalnim frecvent in mediul autohton de afaceri si de care aminteste si Mircea Scarlatescu este autosuficienta. Credem ca le stim pe toate asa ca nu mai luam in calcul si riscurile care exista, de fapt, in orice moment.

Alte trei greseli sunt semnalate de consultantul fiscal Emilian Duca pentru Businessmagazin.ro:

"Cea mai comuna greseala este cea de a angaja cheltuieli care nu pot fi sustinute de veniturile realizate in perioada de inceput a afacerii. Astfel de cheltuieli sunt cele de amenajare a sediului, personal administrativ, autoturisme de lux.

O greseala oarecum similara o reprezinta neglijarea administrarii eficiente a disponibilitatilor banesti (cash-flow-ul), respectiv asigurarea capitalului de lucru. In acest context, putem dezvalui un principiu mai putin cunoscut, dar adevarat:

"Afacerile de succes se construiesc cu banii clientilor". Acest principoi are un corolar mult mai subtil: "fara clienti bun-platnici nu putem vorbi de afaceri...".

O alta greseala frecventa o reprezinta asteptarile nerealiste cu privire la venituri. O abordare conservatoare in acest domeniu insotita de prudenta maxima in angajarea cheltuielilor reprezinta un alt principiu care nu trebuie uitat de antreprenori".




Andrada Toma

Andrada Toma - Consultant fiscal cu experienta de peste 18 ani in domeniu

Autor articole de specialitate Fiscalitatea.manager.ro si InfoTVA.manager.ro

 

Redactor-sef InfoTVA.ro
 

 

Autor: Andrada Toma

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Top 5 greseli facute de managerii din Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016