Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un nou acord cu FMI depinde de rezultatele evaluarii de catre Comisie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: comisia europeana, codul fiscal, acordul cu fmi, comisia europeana

Misiunea europeana, in prezent la Bucuresti, se incheie la 30 iunie. Miercuri au inceput discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene si oficialii romani pentru o evaluare a celui de-al treilea program de asistenta convenit cu Romania.



Astfel, in cazul in care rezultatul discutiilor nu va fi unul favorabil, exista sanse mari ca FMI sa nu mai vina in Romania pentru evaluarea proprie, scrie Cursdeguvernare.ro, din cauza ca principiile programului de asistenta UE si cele ale Acordului cu FMI sunt similare, si va admite formal ca acest acord, suspendat de facto de anul trecut, a esuat.

Romania nu si-a indeplinit mai multe obiective asumate, iar incheierea unui nou acord nu e certa si din cauza faptului ca "premierul Victor Ponta, cel care ar trebui sa aprobe o armonizare de ultim moment a politicilor guvernamentale cu obiectiile Comisiei Europene, este in concediu medical", scrie aceeasi sursa.

Se mentioneaza ca ultima misiune a reprezentantilor Comisiei Europene (misiune comuna cu cea a FMI) s-a aflat la Bucuresti in perioada 19-26 mai, avand intrevederi in principal la Guvern, Parlament si BNR pentru discutii pe marginea masurilor de relaxare fiscala prevazute in proiectul noului Cod Fiscal.

Daca oficialii europeni au plecat de la Bucuresti fara a face declaratii, scrie Cursdeguvernare.ro, reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, a precizat ca a transmis oficialilor romani faptul ca deficitul bugetar in 2016 este "considerabil" si a estimat ca proiectul noului Cod Fiscal va trebui revizuit semnificativ, sugerand ca unele masuri de relaxare fiscala ar trebui eliminate, revizuite sau chiar amanate.

Potrivit Sursei, Comisia Europeana isi exprima ingrijorarea legata de faptul ca neindeplinirea acestor obiective poate face ca Romania sa nu se respecte cadrul "trasat de Pactul fiscal, la care tara noastra a aderat, alaturi de alte 24 de state europene, in martie 2012".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un nou acord cu FMI depinde de rezultatele evaluarii de catre Comisie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016