Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un val de noi masuri impotriva evaziunii fiscale vine de la ministrii europeni de finante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: masuri, ue, evaziune fiscala, optimizare fiscala, directiva, g20, taxele, companiilor

La sfarsitul saptamanii trecute a fost adoptata de ministrii de Finante ai Uniunii Europene o dispozitie care are ca obiectiv consolidarea legislatiei de combatere a asa-numitei practici de "optimizare fiscala" a unor companii, metoda prin care aceste companii reusesc sa evite plata taxelor in Europa.


S-a propus astfel aplicarea unei modificari pentru a imbunatati directiva prin care se reglementeaza evitarea unei duble impozitari a companiilor din acelasi grup care deruleaza operatiuni in mai multe state membre.

Potrivit Mediafax, unele companii se folosesc de aceasta directiva profitand de diferentele legislative intre statele membre, pentru a evita plata oricaror impozite prin intermediul unor structuri fiscale numite "imprumuturi hibrid".

"Este un instrument important utilizat de multinationale pentru evitarea impozitelor", a explicat comisarul pentru Fiscalitate Algirdas Semeta, subliniind ca astfel statele inregistreaza pierderi importante de venituri.

Remedierea deficientelor dispozitiei "contribuie la reumplerea cuferelor statelor membre si asigura un tratament egal la nivelul UE", a aratat Semeta, citat de aceeasi sursa.

Astfel, reglementarile noi urmeaza sa acopere lacunele directivei, stipuland in principal ca "imprumuturile hibrid" nu mai pot fi scutite de impozite. Statele membre au timp pana pe 31 decembrie 2015 sa includa directiva modificata in legislatia nationala.

Problema evaziunii fiscale a companiilor figureaza intre prioritatile politice ale multor state membre si a fost abordata si in instante precum G20.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un val de noi masuri impotriva evaziunii fiscale vine de la ministrii europeni de finante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016