Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Unde se duc fondurile UE pentru mediul rural cand se duc?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, fonduri europene, ue, comisia europeana, finantare

Mai conteaza? Cert e ca intre UE si taranul care doreste sa devina fermier si antreprenor, se cam pierd. Si astfel de eforturi ajung sa para in zadar si duc la comunicate si masuri noi din partea Uniunii care se inarmeaza cu si mai multa energie pentru un camp "minat" cu mori de vant.




Chiar astazi am citit din nou despre proiectul prin care niste francezi au vrut sa-i ajute pe niste sateni aducandu-le bovine si ovine si sperand ca acestia isi vor face ferme. Numai ca in anul urmator, cand au venit sa vada progresele, au descoperit ca satenii taiasera sau vandusera animalele. Explicatia spune totul despre cum ne-am obisnuit sa ne ajute altii: "Pai daca nu ne-au dat si furaje?!".

Iata ce spune Comisia Europeana, intr-un comunicat recent cu privire la finantarea unor astfel de zone:

"Cheltuielile alocate in cadrul politicii de dezvoltare rurala a UE pentru diversificarea economiei rurale urmaresc sa ofere solutii la problemele identificate in zonele rurale, cum ar fi depopularea, lipsa oportunitatilor economice si somajul. Prin aceasta politica se acorda finantare pentru proiecte desfasurate de persoane fizice si de intreprinderi rurale, cu scopul de a contribui la sprijinirea cresterii, a ocuparii fortei de munca si a dezvoltarii durabile. Cheltuielile UE planificate pentru aceste masuri se ridicau la 5 miliarde de euro in perioada 2007‑2013, la care s‑au adaugat 2 miliarde de euro programate din fondurile nationale ale statelor membre. Auditul a vizat responsabilitatile Comisiei si sase state membre [Republica Ceha, Franta - Aquitania, Italia - Campania, Polonia, Suedia (Västra Götaland) si Marea Britanie - Anglia (Yorkshire si Humber)]."

Bani sunt, dar ca sa ajungi la ei e nevoie de munca si nervi de otel. Nu e imposibil si pana la UE te mananca sfintii. Si totusi, ici-colo mai vezi cate o ferma, cate o afacere mai rasarita. Asta fiindca nu toti aleg sa-si sacrifice animalele si nu iau scepticismul in brate inainte de a incerca macar sa obtina fonduri europene. E drept ca stam rau la capitolul informare. Dar stam rau si la capitolul vointa, sa recunoastem.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Unde se duc fondurile UE pentru mediul rural cand se duc?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016