Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Unde se duc veniturile din taxa de pe stalp

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: impozitul pe cladiri, impozitul pe constructii, taxa pe stalp, companii, ponta, plata impozitului

Premierul Victor Ponta estimeaza ca veniturile colectate de Guvern de pe urma platilor pentru taxa pe stalp vor depasi obiectivul estimat initial de FMI. Aceste sume vor contribui la reducerea contributiilor de asigurari sociale.


In acest sens, aflat in cadrul unei emisiuni difuzate de Romania TV, premierul a declarat, citat de Mediafax:

"Este foarte posibil sa avem incasari suplimentare decat cele prognozate ori aceasta incasare suplimentara este unul dintre principalele argumente pentru a putea face reducerea de contributii de asigurari sociale".

In aceasta privinta, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a ceclarat ca doar de la un subgrup de companii impozitate se obtine mai mult de un miliard lei, prin comparatie cu marja estimata initial care se oprise la 488 milioane lei, stabilita, potrivit premierului, la solicitarea FMI.

Totodata, anunta Mediafax, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a aratat ca numai din ceea ce se afla in bilantul companiilor si nu era impozitat rezulta venituri de 1,8 miliarde lei/

In continuare, declaratiile privind impozitul pe constructii vor trebui depuse pe 25 mai, iar impozitul efectiv platit in doua transe egale, pe 25 mai si 25 septembrie. Agentia de presa informeaza ca impozitul pe constructiile speciale este de 1,5% din valoarea acestora. Impozitul pe constructii speciale vizeaza numai persoanele juridice si se va aplica pentru retelele de transport, stalpi, depozite sau magazii.

In acelasi timp, se mentioneaza ca fac exceptie de la obligatia de plata a impozitului terasele pe arabil, plantatiile pomicole si viticole, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, institutiile publice, asociatiile, fundatiile si celelalte persoane juridice fara scop patrimonial, precum si cladirile pentru care Consiliul Local a acordat scutire de la plata impozitului pe cladiri conform titlului IX din Codul fiscal.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Unde se duc veniturile din taxa de pe stalp":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016