Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Uniunea Europeana modifica sanctionarea infractiunilor financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: infractiuni financiare, sanctiuni penale, comisia europeana, dreptul penal, legislatia europeana

Potrivit comunicatului de presa emis de Executivul European, Comisia Europeana ar putea modifica sanctionarea infractiunilor financiare apeland la normele de drept penal in vederea aplicarii mai eficiente a dispozitiilor comunitare. In prezent, asa cum prevede legislatia europeana, doar anumite infractiuni financiare pot fi sanctionate prin intermediul dreptului penal.

In comunicatul emis saptamana aceasta, Comisia Europeana pune accent pe faptul ca legislatia europeana ar trebui sa raspunda asteparilor cetatenilor si sa nu mai permita infractorilor sa profite de diferentele dintre sistemele de drept nationale reusind astfel sa petreaca perioade de timp in libertate ascunzandu-se in alte tari.

In cazul in care aceste sanctiuni penale vor fi stabilite, va creste gradul de eficienta in aplicarea mai multor norme europene, de la prevenirea manipularii pietelor financiare, la protejarea intereselor financiare ale contribuabililor UE contra fraudei. In concret, proiectul actual isi propune sa adopte noi acte legislative in materie penala pentru domeniile urmatoare:  protectia functionarii pietelor financiare, protectia euro impotriva contrafacerii sau lupta impotriva fraudelor care afecteaza bugetul UE.

Potrivit unor rapoarte intocmite de CE, la nivelul Uniunii Europene, costurile criminalitatii pentru ansamblul societatii ajung la 233 de miliarde de euro pe an. In ceea ce priveste obiectivele majore ale acestor modificari, comunicatul CE mentioneaza:

"O politica penala clar definita la nivelul UE poate contribui la asigurarea respectarii normelor stabilite la nivelul UE, in special pentru prevenirea manipularii pietelor financiare, inclusiv a utilizarii abuzive a informatiilor confidentiale si la protejarea intereselor financiare ale contribuabililor fata de fraudele comise impotriva bugetului UE sau la asigurarea protectiei mediului".

Se face insa mentiunea, tot din partea CE, ca dreptul penal ar trebui sa constituie in orice moment o masura la care sa se faca apel in ultima instanta, astfel ca sanctiunile sa fie limitate la infractiunile considerate deosebit de grave. De asemenea, dreptul penal al UE nu poate conduce la sanctiuni impotriva particularilor decat dupa transpunerea dispozitiilor europene in legislatia nationala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Uniunea Europeana modifica sanctionarea infractiunilor financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016