Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Valcov: Programul de guvernare ia in calcul amnistia fiscala pentru companii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Iul. 2018
Tags: amnistie fiscala, datorii companii, program de guvernare, stergere datorii

Masura amnistiei fiscale este prevazuta in programul de guvernare si include stergerea datoriilor unor firme, a declarat Darius Valcov, coordonator al programului de guvernare al PSD.

"Amnistia fiscala este prevazuta in programul de guvernare, in sensul in care se vorbeste, la capitolul Intreprinderi mici si mijlocii, despre restartarea mediului de afaceri. De fapt, acest lucru inseamna. in viziunea programului de guvernare si a ceea ce am discutat atunci cu presedintele Dragnea, dar aceste lucruri se fac si nu se discuta pentru ca nu am vrea niciodata sa incurajam pe cineva sa nu isi plateasca datoriile si, mai mult decat atat, cand o faci, daca o faci, trebuie sa iei decizia sa rasplatesti sau sa ii bonifici si pe cei care si-au platit corect taxele si impozitele", a spus Darius Valcov, luni seara, la o emisiune TV.

In momentul de fata, spune sursa citata, datoriile cumulate de persoanele fizice si de companii se ridica la 98 de miliarde de lei, din care 84% nu se mai recupereaza. 

"Recuperam sub 500 de milioane (…). Vorbim de cateva zeci de mii de companii si de cateva sute de mii de oameni, cred ca depasim un milion. Nu au voie sa ia imprumut de la banca. Nu au voie sa faca multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru ca nu platesc o amenda sau o datorie veche de 7-8 ani de zile. (…) Trebuie sa existe o dezbatere si, cand se ia decizia, sa se faca, sa nu se mai discute asa mult (amnistia fiscala, n.r.). Dezbaterea ar trebui sa se faca cu usile inchise", a completat Valcov.

Informatia a fost sustinuta si de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, care spune ca, in prezent, Ministerul Finantelor incearca sa implementeze un mecanism pentru stimularea economiei, dar ca nu au fost stabilite detalii privind modul in care aceste masuri vor fi aplicate. ”Amnistia fiscala este un subiect pe care il avem in lucru la nivelul Ministerului Finantelor. (...) Este un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie romaneasca. Nu pot sa va dau acum mai multe detalii. Este in lucru, vom discuta in urmatoarele zile la nivelul coalitiei pentru a vedea cum putem aplica aceste masuri”, a declarat sursa citata, in cadrul unei conferinte de presa.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Valcov: Programul de guvernare ia in calcul amnistia fiscala pentru companii":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016