Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Venituri si cheltuieli ale cetatenilor romani in ultimul trimestru din 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: cheltuieli, venituri, romani, trimestrul i, saalariile, prestatii sociale, administratia publica

Conform datelor furnizate de INS, romanii au obtinut in ultimul trimestru al anului trecut venituri totale medii pe luna de 2.624 lei pe gospodarie, din care veniturile banesti au reprezentat 83,3%, iar cheltuielile totale s-au plasat la 2.394 lei, cele de consum avand o pondere de 72,3%.


Potrivit comunicatului emis de INS si citat de Mediafax "in trimestrul IV 2013, veniturile totale medii lunare au reprezentat, in termeni nominali, 2.624 lei pe gospodarie si 920 lei pe persoana. Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.186 lei lunar pe gospodarie (766 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 439 lei lunar pe gospodarie (154 lei pe persoana)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

Astfel, salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri, respectiv 49,1% din veniturile totale ale gospodariilor in primul trimestru al anului trecut, 51,2% in trimestrul al doilea, 53,1% in trimestrul al treilea si 51,3% in ultimele trei luni ale anului.

Totodata, anunta agentia de presa, la formarea veniturilor totale ale gospodariilor au mai contribuit veniturile din prestatii sociale (22,2%), din agricultura (3,1%), din activitati neagricole independente (2,8%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,8%). Veniturile in natura detin o pondere de 16,7% reprezentand in principal contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii - 15%.

Cheltuielile totale s-au plasat, in medie, la 2.394 lei lunar pe gospodarie (839 lei/persoana) si au reprezentat 91,2% din nivelul veniturilor totale.

Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat sau servicii veterinare).

De asemenea, anunta Mediafax, cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei sau cumpararea de actiuni detin o pondere de 0,6% in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Venituri si cheltuieli ale cetatenilor romani in ultimul trimestru din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016