Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Veniturile din asigurarile de locuinte vor depasi 100 milioane lei anul acesta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: asigurari obligatorii locuinte, asigurari cutremure, paid, unsar, riscuri de catastrofa

In 2014 se estimeaza ca va fi depasit pragul de 100 milioane de lei reprezentand venituri din primele brute subscrise pentru asigurarile obligatorii de locuinte. In 2013 totalul a ajuns la doar 60 milioane lei in 2013.


Anul trecut, anunta HotNews.ro,  Legea  260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren a fost modificata astfel ca polita de asigurare obligatorie a locuintei se incheie in continuare intre PAID, societatea care emite aceste polite, si proprietarul locuintei, dar prin mijlocirea tuturor asiguratorilor autorizati sa subscrie riscuri de catastrofa, nu doar prin firmele de asigurari actionare ale PAID.

Mai exact, anunta sursa, toti asiguratorii autorizati sa subscrie riscuri de catastrofa pot sa vanda si polite care acopera cele trei riscuri obligatorii prin lege, dar acestia pot vinde si polite de asigurare facultativa care nu au incluse cele trei riscuri. Pentru cineva care vrea sa-si asigure casa impotriva celor trei riscuri naturale obligatorii prin lege dar si impotriva unor riscuri suplimentare - incendiu spre exemplu - asiguratorul emite practic doua polite.

Adrian Marin, CEO Generali asigurari si membru in comitetul de directie al UNSAR in cadrul unui seminar organizat la Sinaia, a declarat:

"Nu cred sa existe cazuri in care cineva sa vrea polita facultativa si fara polita obligatorie PAD. Cel putin la noi in Generali nu am intalnit. Este obligatie pentru tine client sa-ti faci polita PAD. Daca nu-ti asumi cele trei riscuri riscuri si vrei ca asigurarea sa acopere alte riscuri pot fi cumparate alte tipuri de polite facultative".

HotNews.ro aminteste ca polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) costa anual 10 euro sau 20 de euro (in functie de materialul de constructie al locuintei) pentru sume asigurate de 10.000 euro si respectiv 20.000 de euro.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Veniturile din asigurarile de locuinte vor depasi 100 milioane lei anul acesta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016