Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zoom fiscal: Termen inscriere informatii in Registrul contribuabililor si in Registrul persoanelor impozabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Oct. 2016 Exclusiv
Tags: registrul contribuabililor inactivi, anaf, registrul persoanelor impozabile, opanaf 3846/2016, tva

Prin cele ce urmeaza, vom vedea care este frecventa de actualizare ANAF pentru Registrul persoanelor active/inactive sau pentru Registrul persoanelor cu TVA anulat.


Referitor la publicarea de informatii in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati:

Prin OPANAF 3846/2015, cu aplicare din 1 ianuarie 2016, se stabileste procedura prin care un contribuabil este declarat inactiv fiscal ori se opereaza reactivarea sa fiscala.
 
Conform pct.B.10 din Anexa 1 la OPANAF 3846/2016, coroborat cu art.92 din Cod procedura fiscala, in termen de 5 zile de la data comunicarii Deciziei de declarare in incativitate/reactivare unui contribuabil, se inscrie in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati, prin intermediul Directiei generale de tehnologia informatiei.
 
Referitor la publicarea de informatii in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA conform art.316 a fost anulata :

Conform art.316 alin.(15) Cod fiscal, ANAF organizeaza acest registru public si afisat pe site-ul sau in scopul informarii, avand obligatia sa inscrie informatiile cu privire la anularea inregistrarii in scopuri de TVA a fiecarui contribuabil in termen de cel mult 3 zile de la data comunicarii deciziei catre contribuabil.
 
In concluzie, nu exista o perioada de timp in care se actualizeaza informatiile publice cu privire la contribuabilii inscrisi in Registrul contriuabililor inactivi/reactivati ori in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA conform art.316 a fost anulata.
 
ANAF, prin departamentele sale specifice, are obligatia inscrierii informatiilor in termen de 5 zile in Registrul contriuabililor inactivi/reactivati si in termen de 3 zile in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA conform art.316 a fost anulata.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Marilena Radulescu - Economist si expert contabil
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zoom fiscal: Termen inscriere informatii in Registrul contribuabililor si in Registrul persoanelor impozabile":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016