Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Asociatie si sume donate. Ce documente sunt necesare si ce trebuie sa fie anexat unui contract de sponsorizare?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: contract de sponsorizare, documente donatii, asociatie, organizatie, ong, sponsorizari

In cazul urmator, vom stabili daca sumele donate de catre organizatie se pot scadea in baza unor contracte de sponsorizare catre beneficiar avand atasat la contract actele medicale chiar daca beneficiarul nu poate face dovada sumei primite prin contract de sponsorizare.

Din punct de vedere juridic donatia se deosebeste de sponsorizare si prin aceea ca, donatorul nu urmareste sa primeasca ceva in schimb in timp ce sponsorul urmareste obtinerea unor beneficii: promovarea numelui, a marcii sau a imaginii.

Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti, denumita beneficiarul sponsorizarii si se efectueaza in conditiile Legii 32/1994 privind sponsorizarea.

In situatia in care se incheie un contract de sponsorizare, acesta trebuie incheiat in forma scrisa, cu specificarea obiectului, valorii si duratei sponsorizarii, precum si a drepturilor si obligatiilor partilor.

Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific - cercetare fundamentala si aplicata.

Actul de mecenat se incheie in forma autentica in care se vor specifica obiectul, durata si valoarea acestuia.

In cazul sponsorizarii sau mecenatului constand in bunuri materiale, acestea vor fi evaluate, prin actul juridic incheiat, la valoarea lor reala din momentul predarii catre beneficiar.

Pentru sumele acordate in numerar organizatia va intocmi Dispozitie de plata catre casierie.
Sumele se vor acorda in baza contractelor incheiate de organizatie avand atasate documente justificative conform regulamentului intern/statutului s.a.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Irina Dumitrescu – Economist
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Asociatie si sume donate. Ce documente sunt necesare si ce trebuie sa fie anexat unui contract de sponsorizare?":
Rating:

Nota: 3.08 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016