Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bonuri combustibil din UE. Este obligata societatea sa modifice perioada de TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iul. 2012 Exclusiv
Tags: bonuri combustibil, ue, tva, achizitii intracomunitare

Vom analiza, prin cele ce urmeaza, cazul unei societati inregistrate in scopuri de TVA, declarata in Registrul Operatorilor Intracomunitari, platitoare de TVA trimestrial, care primeste bonuri de motorina din comunitate pentru care se inregistreaza toata valoarea, inclusiv TVA la sume scutite. Vom vedea astfel in ce masura este obligata societatea sa modifice perioada de la TVA trimestrial la lunar si daca aceste operatiuni sunt considerate achizitii intracomunitare, chiar daca nu se evidentiaza TVA.

Raspuns:

Nu trebuie sa modificati perioada fiscala din trimestrul calendaristic la luna calendaristica in situatia in care achizitionati combustibil  din UE, cu bon fiscal, si taxat cu TVA din statul respectiv, deoarece nu ati efectuat o achizitie intracomunitara de bunuri, asa cum aceasta este definita la art 130^1 din Codul fiscal.

Societatea Dvs. a efectuat o achiztie locala in statele respective din UE si neimpozabila in Romania, deoarece aceasta a fost taxata cu TVA din statul memebru respectiv, iar locul achizitiei este in UE, nu exista dovada transportului combustibilului dintrun stat memebru in alt stat membru.

Conform art 130^1 din Codul fiscal:

"(1) Se considera achizitie intracomunitara de bunuri obtinerea dreptului de a dispune, ca si un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator, de catre furnizor, de catre cumparator sau de catre alta persoana, in contul furnizorului sau al cumparatorului, catre un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor."
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bonuri combustibil din UE. Este obligata societatea sa modifice perioada de TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016