Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce implicatii TVA apar la utilizarea unui voucher pentru impulsionarea vanzarilor?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Aug. 2012 Exclusiv
Tags: tva, voucher, vanzari, client, campanie

Analizam cazul unei societati (locator) care detine un centru comercial si organizeaza o actiune de impulsionare a vanzarilor, actiune la care participa magazinele din centrul comercial. Clientul care face o achizitie peste o anumita valoare primeste un voucher cadou. Voucherul poate fi utilizat de catre client in magazinele participante pentru a obtine o reducere de pret la o achizitie ulterioara. Vom vedea in ce masura exista implicatii TVA aferente situatiei prezentate mai sus.


Raspuns:

In primul rand, pentru organizarea acestei campanii trebuie sa creati un regulament prin care sa stabiliti circuitul voucher-ului si modalitatea de decontare a valorii acestuia fata de magazinul care acorda reducerea de pret cumparatorului persoana fizica pentru achizitia unui bun.

Desi nu ati precizat, presupun ca desfasurarea acestei campanii este sustinuta de catre toate magazinele din centrul comercial respectiv. Astfel, in al doilea rand, trebuie sa incheiati un contract cu fiecare magazin care accepta sa participle la aceasta campanie de promovare. Practic, prin acceptarea voucher-ului de la cumparatorul persoana fizica, firma vanzatoare va presteaza un serviciu.

In baza contractului incheiat, la sfarsitul unei luni calendaristice, magazinul respectiv trebuie sa emita o factura pentru prestarea serviciilor de publicitate, reclama comerciala si popularizare a numelui centrului commercial. Baza de impozitare inscrisa in factura emisa trebuie sa fie mai mare sau egala decat valoarea vouchere-lor acceptate de la clienti in luna respectiva. La factura emisa, magazinul ataseaza voucher-ele primite de la cumparatori, dovedind astfel realitatea serviciului prestat.

Factura se emite cu TVA colectata aplicand cota standard TVA de 24% la baza de impozitare a TVA deoarece operatiunea reprezinta o prestare de servicii pe teritoriul national. In relatia cu clientul, prin acceptarea voucher-ului, magazinul diminueaza obligatia de plata a valorii totale a achizitiilor efectuate, fara a realiza o reducere de pret astfel incat sa aiba loc o ajustare a bazei de impozitare a TVA aferenta bunului vandut.

Din acest motiv, consider ca nu sunt implicatii fiscale d.p.d.v. a TVA aferenta bunurilor vandute, ci doar implicatii de natura financiara. Valoarea bunurilor vandute ramane nemodificata, conform bonului fiscal emis de casa de marcat.

Consider ca in cadrul acestei campanii trebuie trebuie efectuata o setare a dispozitivului casei de marcat care sa permita diminuarea valorii totale a bunurilor vandute (baza de impozitare si TVA colectata) cu valoarea absoluta a vouchere-lor primite, rezultand suma neta care trebuie achitata de catre client. Suma neta incasata in cadrul unei zile trebuie sa se regaseasca la sfarsitul zilei in casierie.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce implicatii TVA apar la utilizarea unui voucher pentru impulsionarea vanzarilor?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016