Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cifra de afaceri. Care e limita de facturare in conditiile actuale din Codul fiscal?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: facturare, cifra de afaceri, limita, fractiunea de luna, 220 000 lei, plafonul de scutire

Modificarile recente din Codul fiscal au creat mai multe confuzii legate de depasirea plafonului, calculul cifrei de afaceri si plata TVA. Pentru a aduce unele lamuriri, luam ca exemplu situatia in care o societate este infiintata la 30.06.2014 pentru a stabili care este limita de facturare pentru a ramane ca neplatitor de TVA si daca aceasta consta in 220.000 lei sau daca se tine cont de cifra recalculata, respectiv 110.000 lei.


In prezent, plafonul de scutire pentru o persoana impozabila nou-infiintata   care incepe o activitate economica in decursul unui an calendaristic este de 220.000 lei, fara ca acest plafon sa se recalculeze proportional cu perioada de la infiintare si sfarsitului anului calendaristic.  

Acest aspect este reglementat in mod expres prin alin. (5) al art. 152 din Codul fiscal

   " Pentru persoana impozabila nou-infiintata care incepe o activitate economica in decursul unui an calendaristic, plafonul de scutire este plafonul prevazut la alin. (1)." Alin. (1) se refera la plafonul de 65.000 euro".


Recalcularea cifrei de afaceri a fost reglementata anterior intrarii in vigoare a O.U.G nr. 24 din  6 iunie 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Pana la aceasta data,  prin alin. (5)  s-a prevazut  "Pentru persoana impozabila nou-infiintata care incepe o activitate economica in decursul unui an calendaristic, plafonul de scutire prevazut la alin. (1) se determina proportional cu perioada ramasa de la infiintare si pana la sfarsitul anului, fractiunea de luna considerandu-se o luna calendaristica intreaga". Prevederile  O.U.G. nr. 24/2012 cu privire la cifra de afaceri au intrat in vigoare de la 1 iulie 2012.

      In concluzie, daca societatea respectiva nu va realiza  o cifra de afaceri de 220.000 lei pana la data de 31.12.2014, va aplica regimul special de scutire si in anul 2015.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cifra de afaceri. Care e limita de facturare in conditiile actuale din Codul fiscal?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016